Tvornica stakla ipak ide u Sl. Brod? Kasana o tome nema pojma

Vinko Kasana
(FOTO: Ankica Vinter)

22.05.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 10012

Grad Lipik planira u novom prostornom planu prenamijeniti poljoprivredno zemljište, koje koristi Poljoprivreda Lipik, u građevinsko jer su tako zatražili tajnoviti investitori koji su, prema riječima gradonačelnika Vinka Kasane, najavili tvornicu float stakla koja bi zaposlila i do 800 ljudi. Riječ je navodno o stranim investitorima koji imaju hrvatskog predstavnika, a investicija bi iznosila 280 milijuna eura.

Zanimljivo je da je na službenoj stranici Slavonskog Broda nedavno objavljena vijest kako je investitor, čije se ime ni ovdje ne spominje, održao sastanak sa slavonskobrodskim gradonačelnikom Mirkom Dusparom o gradnji tvornice stakla u njihovoj gospodarskoj zoni Zapad. Budući da se spominju iste brojke - 280 milijuna eura i 800 radnih mjesta, vrlo je vjerojatno kako se radi o istom "investitoru" i o istoj tvornici. O tome, pak, lipički gradonačelnik ništa ne zna.

- Ja nemam takve informacije i nama investitor nije rekao da bi ipak otišao u Slavonski Brod. Mi ćemo donijeti promjenu prostornog plana, oni su platili njegovu izradu, a nakon toga očekujem da će se oni predstaviti javnosti i reći što će točno raditi - rekao nam je gradonačelnik Kasana.


Oporbena gradska vijećnica Daliborka Ciganović čudi se da gradonačelnik nije više u kontaktu s navodnim investitorom.


- Tvrtka Linden Glas d.o.o. smještena je na istoj adresi kao i lipička gradska uprava i ima 20.000 kuna temeljnog kapitala dok najavljuje investiciju od 280 milijuna eura. Kako gradonačelnik ne zna što rade i u kojoj su fazi, to je čudno - ustvrdila je Ciganović.

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća usvojen je prijedlog gradonačelnika da se objavi natječaj za prodaju dijela lipičkog gradskog parka. Početna cijena je nešto manja od 1,5 milijuna kuna. Podsjetimo, gradonačelnik Kasana je u razgovoru za 034portal još lani najavio kako će razgovarati o prodaji parka s investitorima u ZRC ukoliko oni to budu zatražili, a onda je demantirao vlastitu izjavu i rekao da se protivi prodaji parka. Jučer je ponovno promijenio mišljenje.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI