Kreću radovi na energetskoj obnovi Gradske kuće

Kreću radovi na gradskoj kući u Pleternici
(FOTO: 034portal)

11.05.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 3009

Postavlja se skela pred radove na Gradskoj kući u Pleternici. Sljedećeg tjedna krenut će izmjena stolarije i obnova fasade, sve po planu, doznajemo od Antonije Jozić, gradonačelnice Pleternice.

Radove na energetskoj izmjeni stolarije i fasade na Gradskoj kući lani je prijavio Grad Pleternica Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Projekt je prihvaćen te je fond osigurao 60 posto od ukupno 600.000 kuna kolika je vrijednost radova. Ostatak novca osiguran je u gradskom proračunu. Završetak radova planiran je za mjesec dana.

- Nedavno smo potpisali ugovor s fondom i s obzirom na vremenske uvjete krenuli smo u realizaciju. Očekujemo smanjenje potrošnje energenata za 60 posto, što konkretno znači uštedu od 30.000 kn godišnje za grijanje i hlađenje, a u planu je, u okviru novog projekta, postaviti i solarnu elektranu na krov čime bismo troškove još više smanjili - rekla nam je gradonačelnica Jozić.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI