Nagrada otišla u Vinkovce: ¨Sačuvali smo slavonski štih¨

09.05.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 11339

Tamburaški sastav "Šil dil daj" iz Vinkovaca pobjednik je ovogodišnjeg tamburaškog festivala "Zlatni glas Zlatne doline", održanog sinoć u Kaptolu. Nagradu ocjenjivačkog suda dobili su za izvedbu pjesme "Ej, sretni dani" autora Krešimira Stipe Bogutovca. Drugo mjesto odlukom ocjenjivačkog suda pripalo je TS Slučajni partneri ,a treći je Željko Vitovski s pjesmom "Žene, žene, žene".






Prvu nagradu publike osvojio je Slađan Poljak s pjesmom "Lika u srcu", drugi je TS Salaš s pjesmom "Sam` da malo odmorim" i treći je TS Žute dunje s pjesmom "Od proljeća do proljeća".


Na festivalu je izvedeno 19 novih tamburaških skladbi. Soliste je pratio TS Posegana, a gosti večeri su bili TS Zvona iz Đakova.

- Ovogodišnji će festival iznjedriti najmanje pet-šest pjesama koje će se zasigurno svirati i pjevati među ljudima. Sačuvali smo izvorni slavonski štih i upravo je pobjednička pjesma jedna od njih - prokomentirao je Jelenko Topić, koordinator glazbenog dijela festivala.

Kaže da je odaziv publike ove godine bio nešto slabiji, no organizatori su zadovoljni što je festival svake godine sve kvalitetniji.

- Bilo je odličnih pjesama. I izvođači i publika kažu da je ovo jedan od najboljih festivala do sada. Među nagrađenima je pet izvođača iz istočne Slavonije i zadovoljni smo što se izvorna tambura još uvijek njeguje i što je ljudi jako dobro prihvaćaju. Od 19 pjesama teško je za bilo koju reći da nije vrlo kvalitetna. Izvođači su vrlo zadovoljni pa i oni koji nisu dobili nagrade. Dečki iz pobjedničkog sastava Šil dil daj toliko su bili iznenađeni da su do sitnih sati zabavljali sve na druženju nakon festivala - kaže Topić.

Zadovoljan je, dodaje, što tamburaši sve više poklanjaju pozornost kvaliteti i promociji svojih pjesama pa tako za neke od njih već postoje snimljeni spotovi.

FOTO Pogledajte galeriju.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI