Hvidra razveselila djecu iz Udruge Mi: ¨Imamo jako puno dodirnih točaka¨

Hvidra u posjetu Udruzi Mi
(FOTO: Aleksandar Grlić)

08.05.2015. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 4224

"Budući da Udruga Mi povodom blagdana sv. Nikole daruje djecu s posebnim potrebama Osnovne škole Julija Kempfa, došli smo na ideju da i inima koji je ne pohađaju pružimo neki znak paženje, da ih razveselimo", kazao nam je Tomo Vrhovac, predsjednik udruge HVIDRA Požega prilikom darivanja djece s posebnim potrebama iz Udruge Mi.

Ratni vojni invalidi su danas djeci s poteškoćama u razvoju i njihovim roditeljima darovali igračke, školski pribor, razne društvene igre te opremu za rehabilitaciju. Djeca su im se odužila pjesmom "Kad si sretan", velikim osmijehom i puno "daj mi pet!" petica. To nije sve, predstavnici dviju udruga namjeravaju još produbiti suradnju.







- Udruge već dulje vrijeme surađuju, sad smo to odlučili konkretizirati. Ovo je konkretna aktivnost gdje naši članovi doniraju djeci robu, školski pribor, igračke. Nije sve izloženo, ima i dosta opreme na kojoj djeca mogu vježbati pokrete i svakodnevne aktivnosti. Nadam se da će im to biti zanimljivo. Planiramo potpisati i povelju o prijateljstvu između dvije udruge. Jedna od aktivnosti koja nas je motivirala da produbimo suradnju je i izgradnja Multifunkcionalnog centra. Udruga Mi je potpisala ugovor vrijedan oko 154.000 eura s Gradom Požegom koji će se financirati iz EU fondova. To nas je motiviralo da razmijenimo naša znanja i iskustva. S obzirom na to da su nam uzroci invalidnosti nastali u različitim okolnostima nemamo puno dodirnih točaka, ali jedna je to što su članovi obje udruge invalidi. Zato smo se odlučili pomoći da krenemo s idejama kako zaposliti takve osobe, na koji ih način uključiti u društvo da daju sve od sebe što mogu dati - zaključuje Vrhovac.





- Imamo jako puno dodirnih točaka. Jednostavno je cilj da naša djeca shvate da osobe iz redovne populacije misle na njih i da im žele pomoći. Kroz to druženje stječu nova prijateljstva. Puno im znači susret sa svakim jer surađujemo sa svima od djece vrtićke dobi do domova umirovljenika, baš s ciljem da prikažemo da nismo svi jednaki, ali da smo svi jednako vrijedni - zaključila je pak Snježana Marić, djelatnica u Udruzi Mi.





- U udruzi sam zbog svoje sestre kojoj sam skrbnik i puno se zahvaljujem Hvidri na suradnji, pomoći i razumijevanju. Našoj djeci stvarno treba i pomoć i razumijevanje. Naša djeca se svakoj sitnici razvesele i sve ih to nekako podigne. Super je što imaju gdje doći i malo se družiti. Prijatelji iz Hvidre su nam uvijek dobrodošli. Veliko hvala, dječji osmijeh govori sve. Mogli ste čuti kako pjevaju i kako su vesele kad nam netko dođe - zahvalila se Kata Čevapović, potpredsjednica Udruge Mi.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI