Plastenik urodio plodom: ¨Ovo cvijeće je za gradske površine, višak ćemo prodati¨ (foto)

Gradonačelnica Antonija Jozić (desno) s djelatnicom u plasteniku
(FOTO: 034portal)

07.05.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 8462

Petunije, pelargonije, begonije i zimzeleno grmlje samo su neke od vrsta cvijeća uzgojenog u prvoj, probnoj turi u gradskom plasteniku smještenom u Industrijskoj zoni Pleternica. Ukupno ima oko 6 tisuća sadnica. Gradonačelnica Antonija Jozić pohvalila nam se prvim rezultatima rada na plasteniku opremljenom sustavom navodnjavanja, zagrijavanja i prozračivanja.






- U sklopu projekta "Žene na tržištu rada" Grad Pleternica, Pleternički komunalac i Hrvatsko žensko društvo dobili su sredstva Europske unije prije nekoliko godina za plastenik. To je bilo u sklopu pretpristupnog programa IPA IV. Izgradili smo plastenik na površini od 300 četvornih metara. Cilj je proizvodnja cvijeća za javne površine grada Pleternice, a viškove koji se pojave gradsko komunalno poduzeće će prodati - pojašnjava Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice.






- Lani smo u jesen krenuli s probnom proizvodnjom u plasteniku. Pola plastenika je trenutno u funkciji. Od ukupno 16 stolova osam je popunjeno sadnicama cvijeća. Kad budemo sadili sljedeću turu, to će biti negdje ne ljeto, sadit ćemo puni plastenik. Tijekom sljedećih dana ćemo jedan dio cvijeća posaditi na javne površine u Pleternici, a ostatak ćemo prodati. Prihod je namijenjen Pleterničkom komunalcu koji je i vlasnik plastenika. U plasteniku je trenutno zaposlena jedna djelatnica na pola radnog vremena - dodaje gradonačelnica Jozić.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI