Favoriti izbačeni na domaćim terenima: U finale idu Slavonija i Jakšić

06.05.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 21646

U polufinalnim utakmicama Županijskog nogometnog kupa Požeško-slavonske županije favoriti su pretrpjeli poraze. Slavija je u Pleternici izgubila nakon jedanaesteraca od požeške Slavonije, a Hajduk je u Pakracu izgubio od ekipe Jakšića tako da će se u finalu naći Slavonija i Jakšić.

Slavija - Slavonija 2:4 (0:0)

U Pleternici je utakmica bila tvrda s prilikama s obje strane, ali u regularnih 90 minuta nije bilo zgoditaka. Na kraju su igrači Slavonije bili bolji u izvođenju jedanaesteraca i tako izbacili vodeću momčad 3. HNL istok iz županijskog kupa.


- Čestitam Slavoniji koja je bila spretnija i sretnija u penalima. Mi smo svoje prilike propustili i kada protiv takvog protivnika ne iskoristiš stopostotne šanse, onda ne možeš očekivati pobjedu. Slavonija je došla s ciljem ne izgubiti, a penali su uvijek lutrija. Mislim da će u subotu, kada se igra prvenstvena utakmica, na svom terenu ići na pobjedu pa će se malo više otvoriti što bi moglo nama dati više prostora - rekao je Dalibor Bognar, trener Slavije.



Foto: Josip Marković

- Ovaj poraz ćemo brzo zaboraviti, okrećemo se prvenstvu. Imamo pet bodova prednosti, još je ostalo pet kola do kraja - dodaje Bognar.

Marijan Bakula, trener Slavonije nije krio svoje zadovoljstvo današnjim ishodom, ali i oprez pri najavi revanša Slavije u subotu u Požegi.


Foto: Josip Marković

- Utakmica je bila tvrda kao što se moglo i očekivati. Bilo je prilika s obje strane i koja god ekipa da je pobijedila, ne bi bilo nezasluženo. Mi smo bili bolji u penalima i zasluženo smo prošli u finale, čestitam svim svojim igračima - rekao je Bakula.

- U subotu je totalno nova utakmica. Igramo na domaćem terenu i tu nećemo nikome ništa dati. Naravno da neće biti lako, Slavija je jako dobra ekipa - dodaje trener Slavonije.

FOTO Pogledajte galeriju s utakmice Slavija - Slavonija.

Hajduk - Jakšić 2:3

Pravo iznenađenje napravili su igrači Jakšića koji je trenutno vodeći klub u 2. županijskoj ligi, pobijedivši u gostima pakrački Hajduk koji se natječe u 4. HNL. Utakmica je bila žestoka i zanimljiva, a istaknuti igrač Jakšića Željko Parobek je nakon jednog oštrog starta završio na hitnoj.




Foto: Martina Pleše

- Jakšić je pobijedio potpuno zasluženo i ja im iskreno čestitam. Mi smo bili loši, ušli smo u utakmicu jako loše, gosti su došli razigrani i borbeni. Žao mi je zbog njihovog igrača koji je ozlijeđen, nadam se da ozljeda nije teža. Rezultat čak i nije toliko bitan, bitnije je da se on što prije oporavi - rekao nam je Slavko Vuić, trener pakračkog Hajduka.

FOTO Pogledajte galeriju s utakmice Hajduk - Jakšić.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI