Djeca iz Zakorenja i Ivandola u posjetu vatrogascima (foto)

Dan otvorenih vrata u DVD-u Zakorenje
(FOTO: DVD Zakorenje)

06.05.2015. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 3939

Učenici Osnovne škole Dragutina Lermana iz područne škole u Zakorenju i Ivandolu kraj Brestovca su ovog ponedjeljka s vatrogascima DVD-a Zakorenje proslavili sv. Florijana, njihovog zaštitnika. Ovo su vatrogascima iz Zakorenja, koji već niz godina uspješno rade s djecom, bili treći po redu Dani otvorenih vrata.






- Prvo su ih pozdravili naš predsjednik Slavko Lončarević i Zapovjednik Vatrogasnog centra Brestovac Alen Ugrin. Zatim je učenicima prezentirano kako postupiti u slučaju opasnosti, kome se obratiti i što reći. Opisan je naš rad i uloga djece u dobrovoljnom vatrogastvu. Sve smo napravili za uzrast od prvog do četvrtog razreda kako bi kroz zanimljivosti djeca što bolje naučila kako postupati u slučaju nesreće - izjavio je Matej Lončarević, voditelj djece i mladeži DVD-a Zakorenje.






- Nakon toga uslijedilo je razgledavanje vozila i opreme. Zapovjednik Vatrogasnog centra Alen Ugrin je učenicima opisao vozila i opremu u njima te za što ona služi. Djeca su bila posebno oduševljena kratkom simulacijom gašenja požara s navalnim vozilom koju smo im izveli. Uz druženje smo im priredili sokove, grickalice, kekse i na kraju naravno zajednička fotografiranje. Ispred DVD-a Zakorenje zahvaljujemo se Osnovnoj školi i područnim školama na odazivu i ugodnom provedenom danu - dodao je Lončarević.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI