¨Hrvatska sve više uvozi jer ne zna iskoristiti poljoprivredne regije¨

Franjo Lucić
(FOTO: Lidija Galić)

25.04.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 3691

Iako su HDZ-ovi zastupnici bili suzdržani prilikom donošenja Zakona o poljoprivrednom zemljištu, zadovoljni su što su novim zakonom poljoprivrednici, posebice mali OPG-ovi stavljeni u povoljniji položaj nego što je to bilo do sada.

- Od 85, izmijenjena su 42 članka prijašnjeg zakona. Rekao sam kako bi bilo bolje da smo u potpunosti donijeli novi zakon. Četiri su zakona mijenjana, Zakon o poljoprivredi, Zakon o poljoprivrednom zemljištvu, komasaciji i agronomskoj komori, a osnovni je cilj osigurati samodostatnost u poljoprivrednoj proizvodnji jer sramotno je da Republika Hrvatska iz godine u godinu povećava uvoz, a imamo poljoprivredne regije koje ne znamo iskoristiti – rekao je na konferenciji za novinare Franjo Lucić, predsjednik Županijskog HDZ-a i Saborskog odbora za poljoprivredu.

Pojasnio je da na prijedlog HDZ-a novim zakonom, prilikom davanja državne zemlje u zakup, ne može nitko iz druge županije imati prednost pred lokalnim proizvođačima što je do sada bio slučaj. Zbog toga su mnogi poljoprivrednici, posebice stočari, a među njima i oni na području naše županije, bili u neizvjesnosti hoće li nastaviti s proizvodnjom ili će biti prisiljeni rasprodati stado.





- Spriječili smo donošenje krivog zakona kojim smo spasili nacionalne interese, Slavoniju i našeg seljaka. Učinili smo maksimalne napore i mislim da su došli pameti. Hvala Bogu pa je netko shvatio da dobar zakon nije pitanje osobnih interesa, nego interesa hrvatskog naroda. Nama je glavna grana poljoprivreda i pozivam sve poljoprivrednike i OPG-ove da osnujemo proizvođačke organizacije kako bi mlade ljude vratili na ognjišta i potaknuli zapošljavanje. Mijenjat ćemo zakone, a mijenjat ćemo i Vlade – istaknuo je župan Alojz Tomašević.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI