¨Još tražimo model kako zabraniti turbo folk u centru Požege¨

Dražen Muljević (HSP AS)
(FOTO: Lidija Galić)

21.04.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 11375

Dražen Muljević, predsjednik požeškog HSP AS i dopredsjednik Gradskog vijeća najavljivao je nedavno da će na prvoj sjednici zatražiti od gradskih vijećnika da se usvoji prijedlog o turbo folk free zoni u Požegi. To se, međutim, nije dogodilo, a Muljević je vijećnicima i novinarima pojasnio da još uvijek traže najbolji model za to.

- Požega je stari grad tamburice i rock and rolla, već gotovo pola stoljeća tu je nadaleko poznati festival koji diktira trendove u tamburaškoj glazbi, a priča o izuzetno uspješnoj osnovnoj i srednjoj Glazbenoj školi svima nam je poznata. Stoljetni brend grada je i Gradska glazba Trenkovi panduri iz koje je nastao Big band Požega. Pogledajte koliko je uspješnih hrvatskih glazbenika svoju priču započelo baš u Požegi. Uz niz poznatih pjevača, poput Ivane Kindl, Ćire Gašparca ili Vesne Pisarović, a da ne spominjemo opernu divu Vilmu Nožinić, upravo su mladi Požežani bili poznati u Hrvatskoj po svom praćenju glazbenih trendova u svijetu. Kroz naš je grad tijekom posljednjih pedesetak godina prohujao i rock and roll i punk i elektronska glazba u svim svojim oblicima od hip hopa do techna. I što nam se nakon svega toga počelo događati - bombardiranje mladih turbo folkom koji dolazi s istoka – pojašnjava svoju ideju Dražen Muljević.

Ogorčen je što smo, kaže, za katolički Božić imali na ulicama i u kafićima valjevske Rome te dodaje da još nedostaju samo dragačevski trubači.


- Turbo folk zvijezde iz susjednih država pune dvorane u okolici Požege, pa i u samom gradu. U čitavom tom turbo folk cirkusu zapravo je teško napraviti granicu između dobrog ukusa i totalnog šunda, jer možda su neke pjesme i prihvatljive, ali Ceca Ražnjatović i slični izvođači ne smiju trovati hrvatsku mladež – smatra Muljević.


Kaže da je upravo zbog toga pokrenuta ova inicijativa, a prema njegovim su saznanjima do sada samo dva grada u Hrvatskoj u potpunosti zabranila turbo folk, a to su Varaždin i Makarska.

- Njihov tip zabrane, totalna prohibicija na turbofolk u centru grada, nije ono što mi želimo primijeniti u Požegi. Nitko našim mladima ni ugostiteljima neće i ne smije nametati vrstu glazbe ili bilo čega drugoga u njihovim lokalima. Upravo zbog toga inzistiram na riječi "model" a nikako "zabrana" – pojašnjava Muljević te dodaje da njegova stranka u svojoj ideji ima potporu požeškog HSS-a i HČSP-a te će zajedno sjesti i pokušati pronaći najbolje rješenje.

- Vjerujem da ćemo svi zajedno naći model koji će nas sve zadovoljiti. Hoće li to biti naljepnice na vratima lokala koje će sugerirati na "turbo folk free zonu" ili nešto slično još ćemo vidjeti, ali ponavljam da izričite zabrane ne dolaze u obzir. Kad uobličimo prijedlog on, da bi se uopće mogao primijeniti, mora dobiti podršku većine gradskih vijećnika - zaključuje Muljević.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI