Komunalac nabavio sječkalicu: ¨Građani će moći dovoziti biljni otpad na kompostiranje¨

Sječkalica za biljni otpad
(FOTO: Lidija Galić)

17.04.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 11320

102 tisuće kuna vrijednost je stroja za usitnjavanje granja koji je požeški Komunalac kupio uz sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša. Služit će prije svega usitnjavanju biljnog otpada nastalog održavanjem zelenih površina u gradu, lišća iz parkova te božićnih jelki koje ova tvrtka sakuplja od građana.






- Fond je osigurao 40 posto iznosa dok je 60 posto iznosa platila tvrtka Komunalac. Usitnjeni biljni otpad pretvarat će se u kompost te ponovno vraćati na gradske zelene površine. Nakon što izgradimo reciklažna dvorišta u Industrijskoj ulici i deponiju u Alilovcima i građani će imati mogućnost bez naknade dovoziti svoj biljni otpad iz vrtova, dvorišta i voćnjaka – rekao je Ante Bekić, direktor tvrtke Komunalac.


Ističe kako je odvojenim prikupljanjem otpada cilj smanjiti količinu otpada koji će završavati na odlagalištima.





Najavio je ujedno da će Komunalac u suradnji s Fondom tijekom ove godine nabaviti kontejnere za odvojeno prikupljanje otpada te kućne kompostere. Lani ih je na području Požege podijeljeno 500, a u ovoj ih se godini planira nabaviti još više.

- Tvrtka Komunalac u suradnji s Fondom na ovaj način podiže standard rada tvrtke, ali i povećava broj usluga koje pružamo našim građanima – rekao je gradonačelnik Vedran Neferović.





- Na području Požege je oko 300 tisuća četvornih metara zelenih površina koje održava Komunalac. Tu su i parkovi te drvoredi i aleje čiji se broj konstantno mijenja i povećava – dodao je Nikola Banožić, voditelj Odjela za javnu čistoću i tržnicu. Upravo na tim će površinama završiti kompost nastao usitnjavanjem biljnog otpada kako s gradskih tako i s privatnih površina Požežana.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI