Prijavite se i osvojite titulu najboljeg kuhara slavonskog čobanca

Silvija Podoljak, direktorica TZ Grada Požege
(FOTO: Lidija Galić)

15.04.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 3220

1. svibnja u Požegi će biti održana tradicionalna kulinarska manifestacija "Požeški kotlić". Za titulu najboljeg kuhara slavonskog čobanca šestu će se godinu zaredom natjecati 50-ak ekipa.

- Svaki će sudionik dobiti meso i drva. Natjecatelji sa sobom trebaju donijeti začine i dobro raspoloženje. Program počinje u 10,45 sati, a  proglašenje je u 15 sati. Očekuje nas bogata ugostiteljska ponuda i zabavni program uz TS "Bisernica" - najavila je danas na konferenciji za novinare Silvija Podoljak, direktorica TZ Grada Požege.

Pozvala je svoje sugrađane da i sami tog dana dođu u Zvečevački park te provedu dan u prirodi uz gastro ponudu i glazbu.


Prijave za "Požeški kotlić" su do 27. travnja u turističkom uredu i na web stranicama TZ Grada Požege.




Na konferenciji za novinare ujedno je najavljeno Otvoreno prvenstvo Hrvatske u motocrossu koje će biti održano ove nedjelje, 19. travnja na stazi "Villare".

- Ovo je 15. utrka. Lani smo imali 20 vozača iz Slovenije i očekujemo ih i ove godine. Imamo do sada više od 70 prijavljenih vozača. Favorit je Matej Jaroš, a očekujemo i Marka Leljaka kako bi utrka bila interesantnija. Vrijeme nam ide u prilog, danas dolaze strojevi i nastojat ćemo vrhunski pripremiti stazu - rekao je Zlatko Jaroš, tajnik Moto kluba Požega Promet. Favorit utrke je Požežanin Matej Jaroš koji će, kako je rekao, dati sve od sebe da odnese pobjedu pred domaćom publikom.



- S pripremama sam krenuo već po završetku prošlogodišnje sezone. Ovo će mi biti treća utrka u ovoj sezoni, u Sloveniji sam završio na osmom mjestu dok sam protekli vikend u Savskom Marofu prvu utrku završio na drugom, a drugu na prvom mjestu. Na domaću stazu dolazim kao vodeći. Lani sam u Požegi pobijedio u prvoj, a Marko Leljak u drugoj utrci te je odnio ukupnu pobjedu. Nadam se da ću ove godine pobijediti za sve moje navijače i Požežane koji dođu na utrku - rekao je Matej Jaroš.



Na motocross utrci nastupit će šest Požežana, ovaj put bez Lea Pandžića koji je ozlijeđen na europskom prvenstvu i za njega je sezona završena.

- Imat ćemo dva vozača u juniorskoj konkurenciji, a to su Antonio Blažeković i Enola Šamu. U B ligi vozit će Dino Orešković, Mihael Pandžić, Filip Panđić i Matej Jaroš u klasi Open - najavio je Zlatko Jaroš.

Utrka na Villarama počinje u 13,30 sati.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI