Ovoliko slatkoće na jednom mjestu se rijetko viđa: 11 štenaca iz krušne peći traži dom (foto)

Obitelj Balen pronašla je u krušnoj peći 11 malih štenaca
(FOTO: Aleksandar Grlić)

05.04.2015. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 13519

"Čistili smo i priređivali gradilište i čuo sam da nešto kmeči iz stare krušne peći. Ženi sam rekao `Pa mi imamo nekakve mladunce`. Nisam ni znao što je u pitanju. Otišao sam pogledati i našao štence, ali je kuja počela režati. Trebalo nam je malo da je pripitomimo. Gara je lutalica koju je netko napustio. Nismo je smjeli dirati neko vrijeme, sad se potpuno navikla i udomaćila. Nikako ih nismo mogli prebrojati dok nisu prohodali i izašli iz peći, bilo ih je čak 11", opisuje nam Požežanin Tomislav Balen malu vojsku psića koje su pronašli su stotinjak godina staroj krušnoj peći pored gradilišta u obližnjem Štitnjaku.

Mješanki Gari i njezinih 11 psića koji su doslovno izašli iz krušne peći je hitno potreban dom. Ovoliku slatkoću na jednom mjestu ćete teško naći, idealan su uskršnji poklon za ljubitelje životinja.




Psiće je bilo stvarno teško pobrojati, bilo je potrebno čak zavlačenje u krušnu peć da ih fotografiramo, ali bilo je vrijedno truda. "101 dalmatinac" im nije ni do koljena.




- Čuli smo da cvile. Kad su provirili, tek smo onda imali što vidjeti. Nakon 10-ak dana kad su prohodali uočili smo ih dobro sedam pa je Tomislav rekao: "Jao, gle, ima ih deset!". U međuvremenu sam ih pokušala izbrojati što je bilo teško jer je i ona bila unutra pa sam nekad izbrojala i njezinu njušku, nogu ili rep. Idući dan su svi izašli, čak i onaj najdeblji Bucko koji i sad nije htio van. Onda smo zbilja znali da ih je 11. Iskreno nismo mogli vjerovati - potvrđuje Tomislavova supruga Ivana.



- Kuja je bila tu od studenog i ja ju poslije nisam nikako vidjela od početka sezone kolinja. Mislila sam da ju je netko ubio ili da je otišla. Otkrili smo je tek ponovno prije mjesec dana, 5. ožujka - kaže Tomislavova baka Dragica Lončarević.



- Na kraju smo sela i opet se ponavlja tipična priča da netko doveze psa u vrijeme cijepljenja. Kad za psa treba nešto platiti, onda ga neodgovorni gazda ostavi u selu u nadi da će netko drugi preuzeti brigu o tuđoj životinji. Hranimo ih "krokićima", kruhom i domaćim mlijekom. Žive u staroj krušnoj peći gdje su okoćeni, u pepelu. Nisu cijepljeni i očišćeni od parazita. Samo ih hranimo, veterinar ih nije pregledao. Može ih se doći pogledati i birati kojeg želite, ali samo ako ih želite uzeti. U obzir dolaze samo ozbiljni ljudi koji se žele o njima brinuti, cijepiti ih i ne ostaviti kao što je netko njihovu mamu. Bitno nam je samo da nađemo dobre ljude koji će udomiti štence. Već imam dva psa, a tu još nitko ne živi. Baka ima također dva psa i to joj je puno. Ako se netko javi, rado bismo udomili i Garu. Nju bih još nekako i mogao zadržati, ali nemam je gdje staviti. Idealan su poklon za Uskrs ako netko želi razveseliti svoje dijete ili ukućane sa štencima. Mazni su jako i nisu pristojni trenutno, trebaju se naučiti na štošta, ali ne grizu. Jedno su malo iznenađenje iz slavonske krušne peći - apeliraju Baleni.



Obitelji Balen se možete javiti na broj telefona 098/9733734. U obzir dolaze udomitelji iz cijele Hrvatske. Pomozimo da ovi slatki psići dobiju dom, neka ovaj put ne ostane sve na slatkim komentarima i "lajkovima" na Facebooku.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI