Pleternica, Kutjevo, Pakrac i Lipik imat će vlastite registarske oznake

Ulica Ivana Šveara u Pleternici
(FOTO: Mario Nakić)

31.03.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 15179

Ministarstvo unutarnjih poslova RH pokrenulo je proceduru po kojoj će svi gradovi u Republici Hrvatskoj, koji još nemaju svoje jedinstvene oznake na registarskim pločicama vozila, to sada dobiti. Iz MUP-a su poslali dopis gradonačelnicima da se očituju sa svojim prijedlozima za oznake, a u slučaju da dva grada predlože istu oznaku prednost će imati grad s većim brojem registriranih vozila.

Na području Požeško-slavonske županije imamo pet gradova od kojih samo Požega ima vlastitu registarsku oznaku PŽ, a istu oznaku zasad koriste vozila s područja cijele Požeštine dok stanovnici Pakraca i Lipika koriste daruvarsku oznaku DA.

To će se sada promijeniti jer svaki će grad imati svoju oznaku. Pleternica će vjerojatno dobiti oznaku PT.


- Ja sam tražila da dobijemo PL jer Ploče imaju manje stanovnika od nas, ali će u njihovu korist vjerojatno presuditi broj vozila jer oni imaju i brodice - rekla nam je Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice.


Kutjevo je dobilo oznaku KJ (KT ima Kutina), Pakračani će imati oznaku PA, a Lipičani LI.

Nove će se registarske oznake koristiti od 1. srpnja. Stanovnici pet općina u našoj županiji i dalje će koristiti požeške registarske oznake kao i dosad.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI