Huška pita: Što smo skrivili? Želi li nas Vlada staviti u geto?

Davor Huška na svečanoj sjednici u povodu Dana grada Pakraca
(FOTO: Tomislava Marošević)

19.03.2015. | Tomislava Marošević
Pregleda: 5846

"Što smo skrivili? Poručuje nam li to Vlada iz Zagreba da nas treba odavde iseliti i napraviti za nas Pakračane i Lipičane geto nedaleko Zagreba, kažnjava li nas se zbog nečega?”, upitao se Davor Huška, gradonačelnik Pakraca dok je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, u povodu Dana grada, govorio o protekloj godini. Među primjerima kako Vlada RH tretira pakrački kraj spomenuo je pripajanje bolnica, ukidanje željezničkih linija i područja od posebne državne skrbi te poništavanje natječaja za izgradnju akumulacije Šumetlica.

S druge strane, gradonačelnik se osvrnuo i na pozitivne primjere u Pakracu, naglasivši kako su u posljednjih 11 godina povukli 155 milijuna kuna iz raznih fondova i imaju projekte vrijedne 630 milijuna.

- Nema predaje. Garancija tome su naši stanovnici, njihov prkos, inat i volja da ono što nismo izgubili u Domovinskom ratu, ne izgubimo u miru - ustvrdio je Huška.







Predsjednik Gadskog vijeća Zoran Krejči otvorio je sjednicu minutom šutnje za poginule branitelje, a potom je pozdravio goste među kojima su počasni građani Pakraca Ivica Kostović, Marko Širac i Mladen Markač, župan Alojz Tomašević, saborski zastupnik Franjo Lucić te mnogi drugi.

- Budući da nas ima tako malo, zaista nam je potrebno zajedničko zalaganje svih koji žele dobro našem gradu u osmišljavanju i provođenju zajedničkih projekata. Građani koji pune gradski proračun, itekako su s punim pravom zainteresirani za način trošenja proračunskih sredstva. Siguran sam da će Gradsko vijeće biti dobar korektiv gradonačelniku koji predlaže gradski proračun i raspolaže s proračunskim sredstvima - rekao je Krejči dodavši kako mnogi građani nisu zadovoljni brzinom obnove grada nakon Domovinskog rata, a posebno gospodarstva.





Huška i Krejči su uručili priznanja ovogodišnjim dobitnicima nagrade Grada Pakraca - "Pečat Grada Pakraca" pionirskoj sekciji Nogometnog kluba Hajduk, Streličarskom klubu Kuna i novinarki HRT-a Dubravki Vukoja, a "Zlatnu plaketu Grada Pakraca" Udruzi za promicanje inkluzije Zagreb, Udruzi stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida 1. skupine i poduzetniku iz Italije Giovanniju Reganellu. Ove je godine za najbolji literarni rad na temu "Mladi i Domovinski rat" nagradu osvojila Ana Lenče, učenica 8. razreda OŠ braće Radić. Nastupili su Zbor osnovne glazbene škole Pakrac i KUD "Seljačka sloga” iz Prekopakre.









Svetu misu za Dan grada u pakračkoj crkvi služili su požeški biskup Antun Škvorčević i slavonski vladika Jovan. Jutros su izaslanstva Grada Pakraca, uzvanici i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata položili vijence i zapalili svijeće na spomen obilježju pakračkim braniteljima.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI