Jedinstvene u Slavoniji - logopedica i psihologinja koje djeca jednostavno vole!

Daliborka Ciganović i Ivana Mađaroši
(FOTO: ProAnima promo)

18.03.2015. | Promo
Pregleda: 18112

Početkom godine u Lipiku je za klijente vrata otvorio logopedsko-psihološki kabinet "ProAnima" kojim rukovode dvije energične dame, psihologinja Ivana Mađaroši i logopedica Daliborka Ciganović. Želja im je bila pružiti cjelovitu i komplementranu uslugu s dodanom vrijednošću za svoje korisnike u čemu su i uspjele jer su sa svojim konceptom logopedsko-psihološkog kabineta jedinstvene u Slavoniji.



- S obzirom da smo interdisciplinarni kabinet u kojem djeluju logoped i psiholog, svaka od nas nudi svoj dio usluga, od individualnih i grupnih savjetovanja, bračno savjetovanje, psihološka pomoć i tretman za djecu s teškoćama u razvoju i za djecu s posebnim potrebama, pomoć u učenju poput disleksije, problema kod djece s nedostatkom pažnje, podršku oboljelima od PTSP-a, alkoholizma, i slično. Pokušat ćemo se fokusirati na opću populaciju na način da sudjelujemo u životu lokalne zajednice i nudimo usluge koje do sada nisu bile dostupne svima - rekla nam je psihologinja Ivana Mađaroši.





Ivana je jedinstvena po još nečemu, za pomoć djeci s poteškoćama u učenju koristi Brain Gym metodu kojom se kroz 26 pomno odabranih pokreta aktiviraju pojedine kognitivne funkcije u mozgu. U lokalnoj zajednici prepoznatljivija je po brojnim predavanjima u Gradskoj knjižnici Pakrac na temu popularizacije psihologije te volontiranjem u Palijativnom timu LiPa.

Druga članica tima "ProAnima", logopedica Daliborka Ciganović, ističe da su trenutno geografski fokusirane na krug oko 50 kilometara od Lipika i Pakraca, ali kako nije rijetkost da u tretmanu imaju osobe i iz Zagreba jer su se svojom kvalitetom i jedinstvenim konceptom dokazale i na širem području.

- Prepoznavanje problema u samom začetku je ključno za uspješno rješavanje problema, a roditelji će uvijek učiniti sve za dobrobit njihove djece. Građani su sve više svjesni da traženje stručne pomoći psihologa ili logopeda nije znak njihove slabosti, već upravo suprotno, snage i volje da se uhvate u koštac s problemom - dodaje Ciganović.



Daliborka je vlasnica sličnog logopedsko-psihološkog kabineta i u Berlinu, a koncept je doradila i prilagodila za hrvatske prilike.



Uslugama koje Daliborka i Ivana pružaju u svom kabinetu zadovoljni su njihovi brojni korisnici. Nikolina Kovačević, majka djeteta s govorinim poremećajem ističe kako je njezino dijete odlično prihvatilo logopedicu.

- Mogu reći da je moje dijete u ProAnimi odlično prihvaćeno. Logopedica ima neku energiju i zna s djecom, tako da se dijete veseli svakom susretu i napreduje polako, ali sigurno - rekla nam je Nikolina Kovačević.



Natalija Faktor, majka dvoje djece koja idu na terapije u ProAnimu, također ima samo riječi hvale za njihov rad. Darko Kovačić, otac curice s Downovim sindromom rekao nam je da njegovo dijete odlično prihvaća Daliborku i Ivanu.

- Imam dijete, curicu s Downovim sindromom. Prezadovoljan sam načinom na koji u ProAnimi rade s njom. Kad skrećemo u njihovu ulicu, moje dijete već se veseli i viče "Super!" - rekao nam je Darko Kovačić iz Kutine.



ProAnima se nalazi u Vukovarskoj aveniji 3/16 u Lipiku. Termine možete dogovoriti na telefon: 099-839-4661 (Daliborka) ili 098-168-9326 (Ivana), a više informacija možete pronaći na njihovim web stranicama www.proanima.net.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI