Jedinstvene u Slavoniji - logopedica i psihologinja koje djeca jednostavno vole!

Daliborka Ciganović i Ivana Mađaroši
(FOTO: ProAnima promo)

18.03.2015. | Promo
Pregleda: 17981

Početkom godine u Lipiku je za klijente vrata otvorio logopedsko-psihološki kabinet "ProAnima" kojim rukovode dvije energične dame, psihologinja Ivana Mađaroši i logopedica Daliborka Ciganović. Želja im je bila pružiti cjelovitu i komplementranu uslugu s dodanom vrijednošću za svoje korisnike u čemu su i uspjele jer su sa svojim konceptom logopedsko-psihološkog kabineta jedinstvene u Slavoniji.



- S obzirom da smo interdisciplinarni kabinet u kojem djeluju logoped i psiholog, svaka od nas nudi svoj dio usluga, od individualnih i grupnih savjetovanja, bračno savjetovanje, psihološka pomoć i tretman za djecu s teškoćama u razvoju i za djecu s posebnim potrebama, pomoć u učenju poput disleksije, problema kod djece s nedostatkom pažnje, podršku oboljelima od PTSP-a, alkoholizma, i slično. Pokušat ćemo se fokusirati na opću populaciju na način da sudjelujemo u životu lokalne zajednice i nudimo usluge koje do sada nisu bile dostupne svima - rekla nam je psihologinja Ivana Mađaroši.





Ivana je jedinstvena po još nečemu, za pomoć djeci s poteškoćama u učenju koristi Brain Gym metodu kojom se kroz 26 pomno odabranih pokreta aktiviraju pojedine kognitivne funkcije u mozgu. U lokalnoj zajednici prepoznatljivija je po brojnim predavanjima u Gradskoj knjižnici Pakrac na temu popularizacije psihologije te volontiranjem u Palijativnom timu LiPa.

Druga članica tima "ProAnima", logopedica Daliborka Ciganović, ističe da su trenutno geografski fokusirane na krug oko 50 kilometara od Lipika i Pakraca, ali kako nije rijetkost da u tretmanu imaju osobe i iz Zagreba jer su se svojom kvalitetom i jedinstvenim konceptom dokazale i na širem području.

- Prepoznavanje problema u samom začetku je ključno za uspješno rješavanje problema, a roditelji će uvijek učiniti sve za dobrobit njihove djece. Građani su sve više svjesni da traženje stručne pomoći psihologa ili logopeda nije znak njihove slabosti, već upravo suprotno, snage i volje da se uhvate u koštac s problemom - dodaje Ciganović.



Daliborka je vlasnica sličnog logopedsko-psihološkog kabineta i u Berlinu, a koncept je doradila i prilagodila za hrvatske prilike.



Uslugama koje Daliborka i Ivana pružaju u svom kabinetu zadovoljni su njihovi brojni korisnici. Nikolina Kovačević, majka djeteta s govorinim poremećajem ističe kako je njezino dijete odlično prihvatilo logopedicu.

- Mogu reći da je moje dijete u ProAnimi odlično prihvaćeno. Logopedica ima neku energiju i zna s djecom, tako da se dijete veseli svakom susretu i napreduje polako, ali sigurno - rekla nam je Nikolina Kovačević.



Natalija Faktor, majka dvoje djece koja idu na terapije u ProAnimu, također ima samo riječi hvale za njihov rad. Darko Kovačić, otac curice s Downovim sindromom rekao nam je da njegovo dijete odlično prihvaća Daliborku i Ivanu.

- Imam dijete, curicu s Downovim sindromom. Prezadovoljan sam načinom na koji u ProAnimi rade s njom. Kad skrećemo u njihovu ulicu, moje dijete već se veseli i viče "Super!" - rekao nam je Darko Kovačić iz Kutine.



ProAnima se nalazi u Vukovarskoj aveniji 3/16 u Lipiku. Termine možete dogovoriti na telefon: 099-839-4661 (Daliborka) ili 098-168-9326 (Ivana), a više informacija možete pronaći na njihovim web stranicama www.proanima.net.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI