U veljači više kaznenih djela i manje prekršaja

Ivana Radić
(FOTO: Lidija Galić)

13.03.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 2423

Prema statističkim pokazateljima iz PU požeško-slavonske u veljači je zabilježeno 58 kaznenih djela što je za osam djela ili 16 posto više nego u siječnju, odnosno 20 djela više nego u veljači prošle godine.

Od ukupnog broja djela, 23 su bila s poznatim počiniteljem dok su u preostalih 35 počinitelji bili nepoznati. Naknadno su otkriveni počinitelji još 25 djela pa je naknadna otkrivenost u veljači 71 posto, a ukupna razriješenost 83 posto.

Najviše, 41 djelo, je iz linije općeg kriminaliteta, iz područja organiziranog  kriminaliteta ih je devet, gospodarskog pet, kriminaliteta prometa dva te kriminaliteta droga jedno djelo.


Materijalna šteta nastala kaznenim djelima u veljači je gotovo 190 tisuća kuna.


Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela prijavljeno je 40 osoba od kojih su dvije maloljetne. Prijavljeno je i sedam osoba za razriješena djela iz ranijih razdoblja.

U veljači je evidentirano samo devet prekršaja narušavanja javnog reda i mira među kojima je najviše bilo tučnjava, svađa i vike na javnom mjestu. Zabilježeno je jedno drsko ponašanje, vrijeđanje moralnih osjećaja građana, vrijeđanje policijskih službenika te davanje alkohola već pijanim osobama.
Prijavljeno je 18 osoba od kojih su tri maloljetnika, tri mlađa punoljetnika i 12 osoba starijih od 21 godine, odnosno 17 muškaraca i jedna žena.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI