¨Imam 14,5 tisuća kuna plaću. Bio sam u Teksasu i imam značku, ali nisam šerif¨

Župan Alojz Tomašević
(FOTO: Lidija Galić)

10.03.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 16537

"Ima li župan brutto plaću veću od 31 tisuću kuna, kako pišu neki mediji?", zanimalo je HSLS-ovog vijećnika Danijela Majera na današnjoj Skupštini Požeško-slavonske županije.

- Tendenciozno je ono što se događa u javnosti. Nije dobro pisati neistine. Drago mi je što sam prije sat vremena došao do novina u kojima se navodi "top lista plaća lokalnih šerifa". Osobno se ne smatram šerifom, već se smatram i jesam general hrvatske vojske. Bio sam u Teksasu, imam i značku, ali nisam šerif – odgovorio mu je župan Alojz Tomašević.

Kaže da mu je žao što je naša županija po razvijenosti među slabije razvijenima.


- Nakon tri smanjenja plaća sebi, zamjenicima i djelatnicima Županije moja je plaća predzadnja i drugi sam najniže plaćeni župan u Hrvatskoj. Volio bih da sam drugi od vrha, ali sukladno gospodarskoj moći naše županije – dodao je.


Podsjetio je da su u zadnje dvije godine plaće djelatnicima Županije smanjene za deset posto. Dodatnih je šest posto bilo smanjenje sukladno odluci Vlade Republike Hrvatske. Bacanja prašine u oči, kaže dalje župan, kroz novi Zakon o porezu na dohodak dovelo je samo do fiktivnog povećanja plaće.

- Promijenjena nam je osnovica tako da nikakvog povećanja plaća nema – ustvrdio je župan te istaknuo da ima neto plaću u iznosu od 14.765 kuna.

Zbog svega je u medij koji je objavio podatke o njegovoj plaći uputio dopis i tražio demanti iako, kaže, zna da on nikad neće biti objavljen.

- Ne znam po čijoj narudžbi i za koga to pišu. Bio bih sretan da u narednih godinu-dvije trend rasta u gospodarstvu prati i trend povećanja plaća - zaključio je Tomašević.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI