Slovaci krivo razumjeli policajca dok je pokazivao prema ʺdoljeʺ

Slovački policajci s hrvatskim kolegama na Jadranu
(FOTO: Ivana Ivanović/PIXSELL)

21.07.2011. | M.N.
Pregleda: 3250

U slovačkim je medijima ovih dana odjeknula vijest o brutalnom ponašanju hrvatskih carinika prema skupini mladih slovačkih turista koji su ljetovali na Jadranu. Danas su predstavnici porečke policije pojasnili kako se radilo o pukom nesporazumu pri jednom rutinskom policijskom pregledu, a do kojega je došlo zbog jezične barijere, objavio je Glas Istre.

Slovake (dvije djevojke od 20 i dva mladića od 21 godine) je nedavno zaustavila policija procijenivši da bi mogli posjedovati drogu. Budući da naši policajci nisu znali slovački, a ni Slovaci nisu baš razumjeli hrvatski, policajac ih je pitao "A ima li što kod cura?" pokazivajući prema spolovilu. Na slovačkom jeziku riječ "kocura" u slengu znači muški spolni organ. Slovački turist je to kasnije ispričao telefonski svojim roditeljima u Bratislavi, koji su o tome obavijestili tamošnje medije. Proširila se čak priča kako su naši policajci tražili oralni seks od turistica da bi pustili njih i njihovo društvo. Stradala je naša carinska služba jer su roditelji toga turista razumjeli kako su se tako ponašali pri carinskom pregledu pa su slovački mediji pisali o brutalnom postupku hrvatskih carinika. Iz Carine su izdali službeno priopćenje kako nijedan njihov djelatnik nije imao nikakvo postupanje prema ovim turistima.

Nakon toga, slovački su turisti ponovno ispitani pred hrvatskim i slovačkim policijskim službenicima, kada je utvrđeno kako nikakvih nepravilnosti u postupku naše policije nije bilo te da se radilo o običnom jezičnom nesporazumu, piše Glas Istre.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI