Za Dan grada Požege koncerti, predstava i povijesne postrojbe

Silvija Podoljak i Vedran Neferović
(FOTO: Mario Nakić)

03.03.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 4374

Požeški gradonačelnik Vedran Neferović i Silvija Podoljak, direktorica Turističke zajednice Grada Požege pozvali su na današnjoj konferenciji za novinare građane da se odazovu bogatom programu u povodu obilježavanja Dana grada Požege koji se tradicionalno slavi na Grgurevo, 12. ožujka.

Program počinje već u subotu, 7. ožujka koncertom HKUD-a Vijenac u Gradskom kazalištu. U ponedjeljak će biti Dan otvorenih vrata grada Požege, kada su pozvani građani da posjete gradsku upravu. U ponedjeljak će u Gradskoj knjižnici i čitaonici biti predstavljen i novi Turistički vodič grada Požege. Gradsko kazalište Požega će u utorak, 10. ožujka izvesti premijeru svoje predstave "Glumice u zagrljaju", a za srijedu, 11. ožujka najavljena je izložba fotografija Dušana Mirkovića "Požegom kroz 2014." u Galeriji Ciraki. Istoga dana će se u požeškoj katedrali održati sveta misa u povodu Dana grada i godišnjice smrti kardinala Franje Kuharića, a navečer će biti održan završni koncert zborova i orkestara Glazbene škole Požega.

U četvrtak, 12. ožujka bit će održana svečana sjednica Gradskog vijeća i grgurevsko pucanje iz topova mužara u podne na Trgu Sv. Trojstva. Koncert Big Banda Požega, humanitarnog karaktera za Županijsku ligu protiv raka održat će se u petak, 13. ožujka u Gradskom kazalištu.


Za subotu, 14. ožujka najavljen je sajam antikviteta i rukotvorina u pješačkoj zoni te povorka povijesnih postrojbi. Tradicionalno će gradom proći i povorka povijesnih postrojbi. Ove je godine svoj dolazak najavilo više od 20 povijesnih postrojbi, a njihova smotra će biti na Trgu sv. Terezije u 13 sati. Program se zaključuje u nedjelju, 15. ožujka koncertom Gradskog kulturnog društva "Požega" i njihovih prijatelja u Gradskom kazalištu.


Kompletan program obilježavanja Dana grada Požege pogledajte ovdje.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI