ŽUC kreće u rekonstrukciju: Cesta kroz Ploštine dobit će novi asfalt

Ploštine - ilustracija
(FOTO: Google Street View)

03.03.2015. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 6225

Županijska uprava za ceste je u četvrtak izvršila otvaranje ponuda za rekonstrukciju dijela lokalne ceste 41011 Kapetanovo Polje - Ploštine - Donja Obrijež na području grada Pakraca. Ponuda Niskogradnje Jurčak s cijenom oko 385.000 kuna je bila oko 173.000 kuna povoljnija od ponude Presoflex gradnje. Radovi bi trebali početi uskoro ako ne bude žalbe na natječaj.

- To je cesta koju smo prije godinu-dvije dana dobili po odluci o razvrstavanju cesta. To je normalan slijed da taj dio od kojih 1.250 metara bude sastavni dio te prometnice. S obzirom na stanje kolnika na ovoj dionici, predvidjeli smo njegovu rekonstrukciju koja uključuje poboljšanje voznih karakteristika, rekonstrukciju dijela krivine i propusta, sanaciju dotrajalog dijela asfalta i presvlačenje novim asfaltom cijele dionice. U samom naselju je prije tri godine presvučen novi asfalt tako da će spoj Ploštine - Kapetanovo Polje imati potpuno novi asfalt - izjavio je Mijo Jozak, ravnatelj Županijske uprave za ceste.

- Sada je izvršeno otvaranje ponuda. Kontroliramo to, imamo zakonski rok za žalbe i slijedi sklapanje ugovora. Čim počnu vremenski uvjeti, počinjem s radovima i taj dio posla bi se mogao napraviti za nekih 30-ak dana - dodao je Jozak.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI