Država ulaže 800.000 kuna u čaglinsku poslovnu zonu

Poslovna zona u Čaglinu
(FOTO: PSzupanija.hr)

21.07.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 2307

Državna tajnica Tihana Kraljić posjetila je danas Požegu i Čaglin, gdje je ispred Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva potpisala ugovor o financiranju izgradnje infrastrukture u Poslovnoj zoni Čaglin. Radi se o ulaganju od 800.000 kuna.

- Od 2008. do 2010. godine naše je ministarstvo isplatilo 335 potpora za područje Požeško-slavonske županije u ukupnom iznosu 19,1 milijun kuna. Među njima je 11 potpora za osam industrijskih zona na području županije - kazala je Kraljić, dodavši kako je ove godine do današnjeg dana za projekte u Požeško-slavonskoj županiji isto ministarstvo isplatilo preko dva milijuna.

Prije potpisivanja u Čaglinu, državna je tajnica posjetila župana Marijana Aladrovića u Požegi. Aladrović je istakao kako je u njihovom programu od početka razvoj poslovnih zona u svim jedinicama lokalne samouprave na našem području, a dvije najnovije zone su u Jakšiću i Čaglinu.


Željko Jakopović, dožupan za gospodarstvo, kazao je kako je Ministarstvo gospodarstva već prošle godine uložilo 130.000 kuna za poslovnu zonu u Čaglinu, kada je riješeno pitanje vodoopskrbe. Novim će se sredstvima financirati prometnica unutar same zone te izgradnja kanalizacije, a već iduće bi godine, po njegovim predviđanjima, prvi poduzetnici mogli useliti. U planu je izgraditi i kružni tok na ulazu.


- Već ima zainteresiranih ulagača. Austrijska tvrtka za proizvodnju električne energije iz biomase zainteresirana je za baš tu lokaciju u Čaglinu - najavljuje Jakopović.

Kada bi se takav pogon otvorio, on bi direktno zaposlio desetak radnika, a indirektno bi utjecao na cijeli čaglinski kraj jer bi proizvođači trebali nabavljati biomasu od lokalnih poljoprivrednika. Uz to se planira pokrenuti i proizvodnja bioplina.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI