Za sport i rekreaciju: Pleterničkim udrugama odobreni projekti vrijedni 32.600 kn

Gradska uprava u Pleternici
(FOTO: Anđelko Banović)

02.03.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 3196

Na natječaju "Solidarnost i društveni kapital u lokalnoj zajednici",  raspisanog u okviru Fondova EGP (Europski gospodarski prostor) i Kraljevine Norveške, dvije udruge sa pleterničkog područja ostvarile su bespovratna sredstva, uz pomoć Grada Pleternice i Poduzetničkog centra Pleternica, objavljeno je na službenim stranicama Grada Pleternice.

Grbavici, udruzi za sport i rekreaciju, odobreno je gotovo 16.000 kuna za projekt "Zajedno do uspjeha" kojim će udruga urediti prostor na području Ivanindvora sa novim zabavnim sadržajima, boćalištem i stolnim tenisom. Volonteri udruge provodit će volonterski edukaciju za djecu i mlade što će rezultirati zanimljivim turnirom "Djeca protiv roditelja". Grad Pleternica kao partner, sudjeluje sa 10 posto sufinanciranja te kroz institucionalnu podršku. Projekt doprinosi razvoju lokalne zajednice, kroz popularizaciju sporta i rekreacije te kroz volontiranje u zajednici i zajedničko umrežavanje dionika.

 Udruga Mladi za mlade ostvarila je bespovratna sredstva u iznosu od 16.650 kuna čime će izgraditi prvo pleterničko odbojkaško igralište na otvorenom, u okviru Sportsko rekreacijskog centra u Pleternici. Istim će se aktivirati mladi na zajedničko druženje, kvalitetnije provođenje slobodnog vremena te će se u isto vrijeme djelovati na promicanje prava djece i mladih, čemu teži suvremeno društvo. Grad Pleternica sudjeluje sa sufinanciranjem od 10 posto te ustupanjem prostora i davanjem potrebne administrativne podršku.


- To je rezultat kvalitetne suradnje između Grada Pleternice i udruga s našeg područja, gdje se one aktiviraju i potiču na rast i razvoj na način da se potrebna sredstva za planirane aktivnosti pronalaze iz raznih izvora financiranja, europskih i nacionalnih fondova. Podršku pri razradi ideje, izradi dokumentacije, odradi projekta i ostalim administrativnim poslovima Grad Pleternica osigurao je kroz djelovanje Poduzetničkog centra Pleternica - izjavila je Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI