Parovi s preko 50 godina bračnog staža: Njima je Valentinovo svaki dan

Marija i Drago Blažević
(FOTO: Aleksandar Grlić)

13.02.2015. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 21271

"U svibnju će biti 58. godina kako smo u braku. Dobar brak je najviše strpljenje i ljubav", kažu nam Drago i Marija Blažević, jedan od 70-ak parova duže od 50 godina u braku koji su večeras došli proslaviti Valentinovo u organizaciji Grada Požege.

Nakon kratkog pozdrava požeškog gradonačelnika Vedrana Neferovića i dožupana Ferdinanda Trohe, zabavili su se sa svojim vršnjacima uz tamburaše, večeru i ruže te potpalili žar prave ljubavi koja u ovom slučaju stvarno živi vječno.

- Upoznali smo se na plesu u "Domu armije" 1956. godine, a za godinu dana smo se vjenčali. Odmah smo se jedno drugom svidjeli. Ja bih rekla da se on prvi zagledao u mene. Cijelu večer smo plesali. Čim su zasvirali, on je mene pitao. I danas mi pokazuje kako me voli. Cvijeće mi kupi više za Marinje, nego za Valentinovo jer sam Marija. Imamo sina i kćer, petero unučadi i dvoje praunuka - priča Marija.


- Moja žena jako voli cvijeće, njezini balkoni su puni cvijeća. Na Kalvariji imamo kućicu u cvijeću. Pazimo na hranu, na alkohol, ne pušimo. Puni smo ljubavi i strpljenja, oprostimo si koješta i ne govorimo si odmah: "Idemo se rastati". Sad se više ne držimo za ruke, ali nekoć jesmo i ispod ruke, a ne samo za njih, ali kad dođemo kući, poljubimo se i poštivamo se - dodaje Drago.


Jozefina i Petar Parac otkrili su nam svoju tajnu dugovječne ljubavi.



- Ovo nam je 62. godina kako smo u braku. Zidao sam jednu kuću, tamo je ona bila i tako smo se upoznali. Došao sam zidati, a vratio sam se sa ženom. Znači mi puno, odgojili smo djecu. Imam unučad i praunučad i sve nam ide dobro. Radio sam cijelog života, radim još i sad pomalo kod kuće - kaže nam Petar Parac.

- Zidao je kod moje sestrične, tamo smo se sreli i nastavili tako pomalo i gotovo. Nismo bili zajedno ni mjesec i pol dana već smo imali svatove. Bili smo brzi, bila je prosidba pa zaruke i svatovi. Za 50 godina su nam kćer i unučad priredili zlatni pir. Bilo je dobroga i lošega, ali sve se preživi, lijepo i ružno. Nikad nije bilo nečeg tako ružnoga da se nije moglo preživjeti. Tajna naše velike ljubavi je strpljenje, oprost i razumijevanje - nadopunjuje ga supruga Jozefina.

FOTO Pogledajte galeriju sa susreta u restoranu Sara Babin vir.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI