U ovoj se kući uzgaja marihuana: Što mislite, kako su ih otkrili?

Kuća je policiji bila sumnjiva zbog krova
(FOTO: Twitter)

12.02.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 14540

Nizozemska policija je ovih dana u akciji hvatanja ilegalnih uzgajivača marihuane. Otkrili su novu, vrlo učinkovitu metodu kako detektirati kuću u kojoj se ova biljka uzgaja - po krovu. Naime, krov jedne kuće u Haarlemu u blizini Amsterdama nije prekriven snijegom za razliku od svih ostalih kuća u kvartu pa su policajci zatražili nalog za pretres. Pokazalo se da su bili u pravu jer su baš ispod tog dijela krova bile lampe koje osvjetljavaju i griju biljke, objavio je Telegraph.



Policija je potom objavila fotografiju na Twitteru i pozvala građane da im jave ako uoče još neki krov koji ovako izgleda. Na isti su način uhitili i čovjeka u Amersfoortu koji je u kući uzgajao 500 stabljika marihuane.


Iako Nizozemska ima prilično liberalan zakon o marihuani kad se radi o osobnoj upotrebi, i kod njih je nezakonito imati više od 5 stabljika u kućanstvu.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI