Gospodarstvenici moraju širiti i razvijati brendove

Željko Jakopović
(FOTO: Mario Nakić)

22.03.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 3085

Za gospodarski oporavak Požeško-slavonske županije neće biti dovoljno samo povlačenje novca iz europskih i domaćih fondova, na što računaju Županija i jedinice lokalne samouprave.
- Razvoj naše županije uvjetovan je prirodnim resursima. Naš čovjek, poljoprivrednik će morati uskladiti svoj rad realnim mogućnostima, raditi sve legalno i u skladu sa standardima koje propisuje EU, kako bi bio konkurentan na domaćem i vanjskom tržištu. Upravo za povlačenje novca iz fondova, uvjet je da svi papiri budu čisti i da je prikupljena sva potrebna dokumentacija. Oni koji se bave poljoprivredom trebaju racionalno ulagati i voditi svoje gospodarstvo prema formalnim normama. Za pomoć imaju savjetodavne službe, poljoprivredne agencije i nas u Županiji. Ostali se gospodarstvenici moraju angažirati na širenju i razvijanju brendova, rekao je Željko Jakopović, zamjenik župana za gospodarstvo u razgovoru za 034Portal.

Industrija izlazi iz krize

Jakopović je izrazio optimizam jer su požeške tvornice Spin Vallis i Sloga na dobrom putu da se izvuku iz krize, a to znači očuvanje radnih mjesta.
- Spin Vallis opet proizvodi za inozemno tržište, a Sloga, koja je u većinskom vlasništvu države, sada ima restrukturiranu upravu i vjerujemo da će uspjeti naći tržište.


Ambiciozan trogodišnji plan


Strategija razvoja Požeško-slavonske županije, donesena na zadnjoj sjednici županijske Skupštine, uključuje projekte za razvoj infrastrukture industrijskih i poslovnih zona. Nositelji projekata su većinom jedinice lokalne samouprave, a novac namijenjen za projekte se predviđa povući iz europskih i državnih fondova. Oni bi trebali privući nove investitore na naše područje. Zanimljivo je da se radi o projektima čija se realizacija planira provesti tijekom iduće dvije godine.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI