Glavić: U našoj bolnici djeca ne čekaju na pregled dulje od mjesec dana

Željko Glavić, ravnatelj požeške bolnice
(FOTO: Lidija Galić)

08.02.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 7070

"Danas sam išla naručiti sedmogodišnje dijete očnom doktoru na kontrolni pregled u požeškoj bolnici. Rečeno mi je da je na redu tek za šest mjeseci. Je li to zakonski u redu?"

Odgovor na pitanje naše čitateljice te kolike su liste čekanja na specijalističke preglede potražili smo od ravnatelja požeške bolnice Željka Glavića.

- Djeca u našoj bolnici na specijalističke preglede čekaju najviše 30 dana. Jedino ako kod naručivanja gospođa nije naglasila da je u pitanju dijete. Čekanje na specijalistički pregled može biti značajno dulje ako je riječ o kontrolnom pregledu ili planiranim alergološkim testiranjima koja se obavljaju u točno određeno doba godine – rekao nam je ravnatelj Glavić.


Najduže liste čekanja u požeškoj su bolnici za ultrazvuk krvnih žila mozga.


- To je pregled koji dugo traje i na njega se čeka više od 200 dana. Duže liste čekanja su i za kardiološku dijagnostiku te u posljednje vrijeme za ultrazvuk dojke. Vidim da je na listi trenutačno 650 žena što znači da se čeka oko 200 dana – dodaje ravnatelj.

Pojašnjava da se prvi pregledi obavljaju unutar 30 dana, pojedini se kontrolni pregledi čekaju neuobičajeno dugo, čak i više od šest mjeseci, međutim ako je riječ o hitnim slučajevima, to se žurno rješava.

- Uspoređujući s drugim bolnicama, u požeškoj su liste čekanja još uvijek značajno kraće. Primjedbi pacijenata gotovo i nema, posebice što se u hitnim slučajevima i pregledi obavljaju po hitnom postupku - ističe dr. Glavić.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI