Potvrđeno: Troha-Dil prozori su ekstra kvalitete, priznato im 5 europskih patenata

Troha-Dil linija energetski učinkovite stolarije
(FOTO: Troha-Dil)

03.02.2015. | Troha-Dil
Pregleda: 5276

Tvrtka Troha-Dil, nakon niza godina istraživanja i razvoja energetski učinkovitih prozora i vrata razvila je vlastiti prozorski okvir s inovativnim tehničkim rješenjima za koji je nedavno dobila visoko europsko priznanje. Kao što je već javnosti poznato podnijeli smo i patentnu prijavu Europskom patentnom uredu, a nedavno je potvrđeno svih pet prijava.

Proces priznavanja patenta (inovativnosti tehničkog rješenja) neovisan je od istraživanja u drugim institutima koji se bave tehničkim ispitivanjima. Tehnička ispitivanja statičkih i termodinamičkih svojstava obavljena su u Passivhaus Institutu u Darmstadtu i Institut Fenster tehnik u Rosenheimu. Oba njemačka instituta su potvrdila extra klasu (E razred) prozora i vrata napravljenih ovim načinom. E razred ovdje ne predstavlja oznaku energetske učinkovitosti, već označava ekstra klasu tj. razred proizvoda vrhunske klase.

Ispitivanje inovativnosti od strane europskog ureda je dugotrajan proces koji je u našem slučaju završen, a trajao je pet godina. Europski patentni ured je u svih pet točaka inovativnosti priznao naša tehnička rješenja. Takva rješenja i potvrde kvalitete nam niti jedan hrvatski proizvođač stolarije.


Vrhunski rezultati ovih prozora omogućili su nam otvaranje novih tržišta Europske unije, a posebno bi naglasili Norvešku i Švedsku. Nova tržišta su nam omogućila da zadržimo isti nivo proizvodnje jer na domaćem tržistu stanje je sve lošije. U ovoj godini očekujemo povećanje izvoza zahvaljujući poslovima vezanim na saznanja stečena razvojem ovih prozora.


Želite li se javiti i ove godine na javni natječaj i iskoristiti sredstva za sufinanciranje ugradnje stolarije javite nam se u predstavništvo tvrtke Troha-Dil u Požegi, u Ulici Tina Ujevića 1. Možete nas nazvati i na tel. 034 291 219, pomoći ćemo vam sa savjetima kako možete iskoristiti sredstva koja će se uskoro početi dodjeljivati.

Više o Troha-Dil ponudi plastične stolarije možete vidjeti na našim internetskim stranicama.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI