Noćni zvukovi dolaze iz plinskog topa Kaznionice

Kaznionica u Požegi
(FOTO: Davor Puklavec/24sata/PIXSELL)

15.07.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 7987

Proteklih dana primili smo preko 034aktiv formulara cijeli niz upita stanovnika sjevernog dijela grada, koje zanima kakve to "čudne zvukove" čuju koji ih bude u sitnim satima, uglavnom poslije ponoći. Čitatelji tvrde da su zvukovi "sporadični", neki su ih usporedili s "pucanjem, lupanjem i detonacijama".

Neki se pitaju provodi li vojska možda u sitnim noćnim satima neke vježbe na Glavici, drugi su mišljenja kako to radi kolektor vode na Gradskim bazenima, a treći su jednostavno zaključili: vanzemaljci. Redakcija 034portala je provjerila o čemu se radi i otkud ti misteriozni zvukovi, da bismo na kraju našli rješenje, a ono nije nijedno od navedenoga.

Vojska ne provodi nikakve vježbe u Požegi tijekom noći, odgovorili su iz Službe za odnose s javnošću MORH-a. U Tekiji doznajemo kako to ne može biti ništa povezano s bazenima. Rješenje smo pronašli u požeškoj Kaznionici.


- Radi se o običnom plašilu za ptice, G2 plinski top koji radi automatski i služi poljoprivrednicima za tjeranje ptica od usjeva, kako ih ne bi uništile. Ove godine imamo izuzetno velike probleme s gavranima koji uništavaju povrće na zemljištu Kaznionice. S obzirom da se radi o zaštićenoj životinjskoj vrsti, nismo mogli ništa drugo učiniti nego postaviti plašilo u obliku plinskog topa - rekao je Davor Bošnjak, načelnik Odjela za rad Kaznionice u Požegi.


Plašilo radi sporadično i eventualno se može čuti tijekom noći, kada nema drugih zvukova, na daljem području koje uključuje sjeveroistočni dio Požege i Eminovce.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI