¨Bacili smo ih u vatru, morali su sjesti i pisati¨

Projektna radionica za nastavnike u Kaptolu.
(FOTO: Vjeran Blašković)

08.01.2015. | Vjeran Blašković
Pregleda: 4556

Desetak timova, najviše iz osnovnih škola Požeštine, proteklih je mjesec dana polazilo radionicu izrade projekata koje će prijaviti Agenciji za mobilnost te tako pokušati dobiti novac za njihovu provedbu. U organizaciji LAG-a Papuk-Krndija trening se održavao u Kaptolu, a projekti će, ako budu prihvaćeni, novac dobiti iz europskog Erasmus fonda kojemu je glavna svrha mobilnost nastavnika i učenika.

Tako će školarci, prođu li projekti, ugostiti učenike iz Turske, Grčke, Poljske, Litve, Nizozemske i drugih europskih država, ali i otići u razmjenu znanja i iskustva u te zemlje.
- Erasmus je odličan program za škole, ne samo zato što nastavnici dobivaju neka nova znanja i iskustva, nego i samim time što na sva ta putovanja vode djecu i ona se uče različitosti i toleranciji - rekla je voditeljica LAG-a Papuk-Krndija Vlatka Švajda Bartaky.

Specifičnost radionice je u tome, dodaje, što se polaznike baca u vatru. Moraju odmah sjesti i pisati, nema tu učenja neke teorije ili nečega, naš krajnji cilj je da na kraju radionice izađu s gotovim projektom kojega apliciraju. Mi njima ne možemo garantirati da će to proći, ali to je jedno brže stjecanje znanja i stvarno je kvalitetno i na kraju krajeva zaista nauče što oni tu trebaju napraviti, rekla je Švajda Bartaky. Radionicu su vodili iskusni treneri tvrtke Subra Consulting iz Belog Manastira.


- Prijavit ćemo dva projekta, jedan za našu djecu s posebnim potrebama s kojima planiramo izrađivati keramiku, u projekt bi se uključila i djeca iz drugih odjeljenja kao i partneri projekta iz drugih zemalja. Drugim projektom želimo djecu izvući iz škole i dio nastavnog programa odraditi u prirodi - kažu nam nastavnici Silva Mihalj Živković i Zoltan Bartaky iz Osnovne škole Julija Kempfa.


Radne praznike imali su i nastavnici iz drugih škola. Jakšićani završavaju projekt za izradu jednominutnog filma, Veličani će se baviti zdravim duhom u zdravom tijelu dok Kutjevčani pripremaju projekt koji govori o njihovom vinogorju. Rok za prijavu projekata j3 31. ožujka.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI