FOTO Ovo su mjesta gdje će biti kružni tokovi

Na križanju Zvonimirove i Osječke predviđen je kružni tok
(FOTO: Aleksandar Grlić)

04.01.2015. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 19145

Nakon što smo doznali kako će se rekonstruirati požeška dionica državne ceste D-38, uputili smo upit Hrvatskim cestama. Iz Rješenja Ministarstva zaštite okoliša i prirode moglo se isčitati kako je riječ o temeljitoj obnovi 3,66 kilometara ceste i sveukupne prateće komunalne infrastrukture. Dobili smo odgovor Hrvatskih cesta iz kojeg doznajemo kako će se raditi čak šest novih kružnih tokova. Najznačajniji utjecaj na smanjenje prometnih gužvi bi mogli imati planirani kružni tokovi kod "Zvečevačkog parka", njih čak tri.

- Idejnim projektom rekonstrukcije DC38 u Požegi, rotori su predviđeni na raskrižjima Cerničke ulice i Luka puta; Cerničke ulice, Frankopanske ulice i Ulice dr. Andrije Štampara; Zrinske ulice, Ulice Pavla Radića i Frankopanske, Ulice kralja Krešimira i Ulice kralja Zvonimira; Ulice kralja Zvonimira i Osječke ulice te Ulice Stjepana Radića i Industrijske ulice. Vrijednost radova bit će poznata nakon dovršetka glavnog projekta što se očekuje u travnju 2015. godine. Rok početka radova može se očekivati nakon završetka glavnog projekta i ishođenja građevinske dozvole - stoji u odgovoru koji potpisuje Ivana Bassani, voditeljica Ureda za odnose s javnošću Hrvatskih cesta.















Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI