Požega ipak dobila klizalište; Bekić: Krive su vrlo niske temperature

Zaleđen kolnik u Ulici D. Cesarića u Požegi
(FOTO: Lidija Galić)

02.01.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 9463

"Jutros sam bolesnu majku vozila kod doktora. Ima ugovorenog liječnika baš nasuprot zgrade policije. I što smo tamo vidjeli??? Cesta je zaleđena i to ne samo na dijelovima, već cijela izgleda kao veliko klizalište. Možda bi gospodin Bekić mogao malo prošetati do MUP-a da vidi kako su očišćeni prioriteti u gradu Požegi", požalila nam se čitateljica nakon objavljenog članka na našem portalu, u kojem zimske službe tvrde da su ceste očišćene i prohodne. Poslala nam je i fotografije "požeškog klizališta".



- Upravo je u tijeku dodatno soljenje ulica. Proteklih dana zbog niskih temperatura nije imalo smisla bacati sol budući da ne djeluje na temperaturama ispod minus sedam Celzijevih stupnjeva. Sol bacamo u Orljavskoj ulici, Babinom viru i ostalim sporednim ulicama gdje se stvorila ledena kora te na nogostupe gdje građani nisu sami očistili snijeg - odgovorio je Ante Bekić, direktor požeškog Komunalca.


Kaže da prema novom pravilniku kod snježnih padalina više nema "crnih" cesta te da je tendencija da se baca što manje soli jer je štetna za okoliš.




- Snijeg smo čistili na vrijeme, no na pojedinim je mjestima snijeg utaban i zbog toga se, uslijed niskih temperatura stvorila ledena kora - pojašnjava Bekić dodajući da u Komunalcu do sada nisu imali pritužbi građana na neočišćene ceste.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI