¨Nitko nije mogao dobiti hitnu pa su susjedi odvezli djevojčice u bolnicu¨

Pero Nikolić
(FOTO: Ankica Vinter)

31.12.2014. | Ankica Vinter
Pregleda: 11101

"Svi su pokušavali dobiti hitnu, neki prolaznici, cura i dečko, također su pokušali dobiti hitnu pomoć, nikome nije uspijevalo", rekao nam je Pero Nikolić koji stanuje 10-ak kuća od mjesta nesreće.

Podsjetimo, prije dvije večeri dvije su djevojčice u Ulici Stanka Gabrića u Pakracu završile u bolnici zbog trovanja ugljičnim monoksidom. Iako je u izvješću Centra 112 pisalo da su intervenirali vatrogasci i Hitna pomoć, Nikolić, koji je među prvima priskočio u pomoć, tvrdi da su djecu do bolnice prevezli susjedi jer Hitnu pomoć nitko nije uspio dobiti na telefon. Također, Centar 112 je jučer pogrešno izvijestio da je jedna osoba prevezena u bolnicu, a zapravo se radi o dvoje djece. Zanimljivo je i to da policija nije još ništa izvijestila o ovoj nesreći.

- Bio sam kod kuće i čuo sam da netko viče. Izašao sam van na stepenice i čuo krikove: "Zovite policiju, zovite hitnu!". Možete si misliti koliko glasno je taj čovjek vikao kad sam ga ja, ovako daleko čuo. Bacio sam na sebe trenerku, obuo cipele i odjurio kroz susjedovo dvorište do kuće iz koje sam čuo viku. Nevjerojatno je da nitko od bližih susjeda nije ništa čuo, nego ja i susjed pored mene – čudio se Nikolić.


- Stigavši do mjesta nestreće i ugledavši kako otac izvlači svoje kćeri na njihovu terasu, a hitna ne dolazi, rekoh susjedu koji je isto tako dotrčao malo prije mene, da ode po svoj automobil. Otišao je po Astru, pomogli smo roditeljima prenijeti djevojčice u automobil, mogu samo reći da je bio strašan doživljaj vidjeti curice nepomične, jedna je samo malo glavu pomicala. Na kraju smo odlučili sami odvesti blizanke u bolnicu. Njihova je majka otišla s njima u bolnicu, a otac je ostao doma, ja sam ostao s njim. Kada sam ušao u njihovu kupaonicu, jako mi se "zamantalo", a kasnije me i glava boljela, možete si misliti kakav je to učinak bio na curice. Sada su dobro, hvala Bogu – zabrinuto nam je ispričao susjed Pero.


Roditelji hospitaliziranih djevojčica nisu bili raspoloženi za razgovor, a u pakračkoj bolnici smo sinoć saznali da su djevojčice sada stabilno i da se dobro oporavljaju.

Dodano u 14,30

U našu se redakciju javio još jedan susjed koji kaže da je vozilo Hitne pomoći ipak krenulo i da je preuzelo djevojčice na pola puta do bolnice.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI