Kutjevački učenici prikazali kako se nekad slavio Božić u njihovom kraju (foto)

Priredba u Kutjevu
(FOTO: OŠ Zdenka Turkovića)

20.12.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 6501

Prikaz tradicionalnog načina slavljenja Božića u kutjevačkom  kraju, koji su za svoje sugrađane pripremili učenici i nastavnici OŠ Zdenka Turkovića iz Kutjeva, vratio je na trenutak u prošlost brojnu publiku u kutjevačkoj kino dvorani na već tradicionalnoj priredbi "Tragom žice božićnice".






Nastupili su učenici pjevačkog zbora, literarne skupine te dramsko-recitatorske skupine škole. Tako se, primjerice, u literarnim radovima moglo čuti kako se za Božić pripremaju bake, u skečevima i igrokazima kako se obilježava Badnjak na selu kod djeda te što se dogodi kad u kuću snaše Jule na Badnjak uznemireno utrče njezine "druge".






Članovi pjevačkog zbora otpjevali su tradicionalne božićne pjesme, pjesme na nekoliko stranih jezika, a recitiralo se i na njemačkom jeziku.





- Naziv priredbe opravdali su mladi tamburaši iz Kutjeva i Grabarja koji su na žicama svojih tambura izvodili prigodne pjesme. Pravi su božićni ugođaj predstavili gosti programa, članovi KUD-a Bektež. Svojim su autentičnim i raskošnim prikazom Badnjaka, u tradicionalnim seoskim obiteljima našega kraja, sve nazočne vratili u prošlo vrijeme i ponudili im polusatni neponovljivi užitak - kaže profesorica Anita Katić.













Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI