¨Krajnje je vrijeme za promjene, da počnemo raditi proizvode veće vrijednosti¨

Okupljanje HUP-a u Požegi
(FOTO: Vjeran Blašković)

19.12.2014. | Vjeran Blašković
Pregleda: 2522

- Rješenje problema koji imamo može jedino biti reindustrijalizacija, proizvodnja i stvaranje proizvoda s većom dodanom vrijednošću. To treba biti strateško opredjeljenje, rekao je zamjenik glavnog direktora Hrvatske udruge poslodavaca Bernard Jakelić. Za Požegu to znači da treba unaprijediti drvni, prehrambeni i metalski sektor te proizvodnju koju već ima.

- Krajnje je vrijeme da se dogode promjene, da počnemo raditi proizvode s većom dodanom vrijednošću. Pogledajte drvni sektor i Hrvatske šume, imamo drvo, ali se trupci izvoze umjesto da mu damo novu vrijednost.

Kao potencijal na našem području Jakeljić vidi i turizam, a kao lijepi primjer navodi Baranju u kojoj se kontinentalni turizam sve više razvija. - Za to je potrebno imati strategiju razvoja, kampanjske mjere koje se često provode nemaju efekt - rekao je.


Hrvatska udruga poslodavaca u hotelu Grgin dol održala je sjednicu Izvršnog odbora podružnice Osijek na kojoj je prisustvovalo 10-ak predstavnika poslodavaca iz Slavonije i Baranje.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI