Za djecu Postolar i vilenjaci, a za odrasle Harem

Valentina Soldo, ravnateljica Gradskog kazališta Požega
(FOTO: Lidija Galić)

03.12.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 7113

Prosinac će u Gradskom kazalištu Požega biti u znaku blagdana, odnosno svetog Nikole i Božića. Sutra će u 18 sati premijerno biti izvedena predstava Postolar i vilenjaci, braće Grimm, u režiji Tomislava Čmelara uz asistenciju Darija Haka.

- Predstava je prije osam godina već igrana u požeškom kazalištu i ovo je njezina svojevrsna obnova s izmijenjenom glumačkom postavom, glazbenim i svjetlosnim efektima i vjerujem da će s ovom suvremenijom izvedbom klinci biti zadovoljni – najavila je Valentina Soldo, ravnateljica Gradskog kazališta Požega.

Glazbu je radio Boris Benčić, ujedno i glavni glumac. Uz njega još glume Maja Adžić Vajzović, Sanda Krmpotić, Karla Čmelar i Ankica Ivanković.







- Predstava izgleda bajkovito i simpatično te pomalo začudno. Traje oko 35 minuta jer je namijenjena djeci mlađeg uzrasta. Vesela je, puna songova, plesa i čarolije. Radi se o tome kako vilenjaci pomažu siromašnom postolaru i njegovoj ženi da napreduju u životu. Poruka je ako si dobar prema drugima bit će i tebi dobro – rezimirao je kratko Tomislav Čmelar.

5. prosinca Postolar i vilenjaci gostovat će u Velikoj, a u požeškom će kazalištu tijekom prosinca biti izvedena 15 puta.

Požežani će s „Vjenčanim listom“ u prosincu gostovati u Pakracu, a na domaćim će daskama ugostiti „Harem“.



- Dolazi nam kazalište Moruzgva u kojem glume poznate glumice Nela Kočiš, Barbara Vicković, Ecija Ojdanić i Petra Dugandžić. Predstava govori o potlačenosti žena u haremima u New Yorku, Londonu, Beogradu i Dalmatinskoj zagori te u Istanbulu. Riječ je o komediji vrhunske produkcije koja progovara o podređenosti žena – pojasnila je Soldo.

Mala škola kazališta za prosinac priprema pokaznu predstavu. 21. prosinca izvest će „Vijenac ljubavi“ s početkom u 18 sati.

Bit će to ujedno i posljednja predstava vlastite produkcije u ovoj kazališnoj sezoni.

Pripreme za novu vlastitu predstavu počinju već u veljači čime će biti obilježena 20-a obljetnica rada požeškog kazališta.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI