Kod arke u osam: Predstava koju će rado pogledati cijela obitelj

Gradsko kazalište Požega
(FOTO: Lidija Galić)

17.11.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 6366

Nakon kazališne uspješnice Vjenčani list, realizirane u suradnji s Gradskim kazalištem Požega, redatelj Damir Mađarić ovih dana u Požegi postavlja još jednu predstavu. Riječ je o dječjoj predstavi "Kod arke u osam" koja će premijerno biti izvedena 23. studenoga.

- Urlich Hub je jedan od najpoznatijih njemačkih autora. Tekst je svoju praizvedbu doživio 2006. godine u Njemačkoj, a svoju prvu hrvatsku praizvedbu doživjet će upravo u Požegi. To je tekst koji bi trebao zaintrigirati sve uzraste. Govori o pitanju koje tangira sve katoličke nacije, a to je pitanje Boga, tko je i što je Bog - rekao je na konferenciji za novinare redatelj Damir Mađarić.




- Radnja se odvija na Sjevernom polu gdje se nađu tri pingvina i jedan golub. Tema je potop i Noina arka na koju trebaju ući samo dva pingvina. Što će biti dalje i kako će se priča rasplesti vidjet će se u samoj predstavi - dodao je Mađarić.


- Predstava šalje lijepe poruke o prijateljstvu, suradnji i što je najvažnije prihvaćanju u razlikama među ljudima - rekao je Mirel Huskić, jedan od "pingvina" u predstavi.



Uz Darija Haka koji je dio glumačke ekipe, još jedan Požežanin sudjeluje u realizaciji ovog projekta, a to je Tin Tonković koji je napravio glazbu.

- Iako je riječ o predstavi za djecu to je ujedno komedija za cijelu obitelj - istaknula je Valentina Soldo pozivajući Požežane na premijeru 23. studenog u 18 sati.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI