¨Imali smo više pritužbi zbog uvjeta parkiranja nego zbog liječenja¨

Željko Glavić, ravnatelj požeške bolnice
(FOTO: Lidija Galić)

03.11.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 13855

Gužve na parkiralištu uz Opću županijsku bolnicu u Požegi odlaze u prošlost. Uz postojeće parkiralište sa 180 mjesta u funkciji je od danas i novoizgrađeno, s dodatnih 220 parkirališnih mjesta.



- Do sada smo imali više pritužbi na uvjete parkiranja nego na liječenje naših pacijenata u bolnici. Dnevno u našu bolnicu zbog pregleda i pretraga dođe 700 – 800 pacijenata. Običaj je da svatko dođe sa svojim automobilom i koliko god je veliko parkiralište ispadne da nije dovoljno. Vjerujem da će ovih 400 parkirnih mjesta zadovoljiti potrebe za određeni period – rekao je ravnatelj požeške bolnice Željko Glavić.


Dodaje da se, bude li potrebno, uz malo novca parkiralište može proširiti jer je okolno u vlasništvu bolnice.




Zamjenik ministra zdravlja Marijan Cesarik istaknuo je da je požeška bolnica ima velik broj specijalista, subspecijalista, primarijusa, magistara i doktora znanosti po čemu je, s obzirom na broj zaposlenih, prva među županijskim bolnicama u Hrvatskoj.

- Spajanjem požeške i pakračke bolnice troškovi su smanjeni za oko deset milijuna kuna. To je na neki način pomoglo pakračkoj bolnici da se oporavi i u određenom trenutku postane samostalna. I dok bolnica u Požegi nije imala sudskih sporova, pakračka je po tome prednjačila u Republici Hrvatskoj i ove se godine za sudske troškove i odvjetnicima moralo platiti oko pola milijuna kuna - rekao je Cesarik.

Vrijednost investicije je 2,3 milijuna kuna. „Razvezivanjem“ vrpce parkiralište je svečano otvorio saborski zastupnik Zdravko Ronko.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI