Otkrivena spomen ploča Mati Kovačeviću (foto)

Otkrivanje spomen ploče na područnoj školi u Gradcu
(FOTO: Anđelko Banović)

25.10.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 5332

Pleternički ogranak Udruge hrvatskih dragovoljaca i veterana Domovinskog rata danas je uz potporu Grada Pleternice otkrila na područnoj školi u Gradcu spomen ploču Mati Kovačeviću, hrvatskom branitelju koji je 27. listopada 1994. godine poginuo na pakračkom bojištu.






Mato Kovačević je rođen 29. listopada 1971. godine u Gradcu pored Pleternice. U obranu Hrvatske se uključio s nepunih 20 godina, 1991. godine kao pripadnik 123. brigade Hrvatske vojske s kojom je sudjelovao u borbama u zapadnoj Slavoniji i Posavini. Godine 1993. prelazi u Specijalnu policiju. Život je izgubio kada je, skupa s kolegom iz Feričanaca, naletio na minu kod Španovice. Imao je nepune 23 godine.






U njegovu čast njegovi su kolege suborci, obitelj i sumještani položili vijence za sve poginule branitelje te postavili spomen ploču na područnu školu koju je Mato pohađao. Osim predstavnika braniteljskih udruga, skupu su nazočili i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, pleternička gradonačelnica Antonija Jozić, saborski zastupnik Franjo Lucić, predstavnici Hrvatske vojske, policije, Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata "Trenk" i drugi.























Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI