Požežani oduševljeni: ¨Prije je bilo usko i blatnjavo, sad je prelijepo¨

Anđa i Vitomir Noušak često šetaju uz Orljavu
(FOTO: Lidija Galić)

08.10.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 12792

Sunčano prazničko poslijepodne mnogi su Požežani iskoristili za šetnju novouređenom šetnicom uz rijeku Orljavu.

- Ovo je prekrasno. Oduševljena sam i sportskim sadržajima i šetnicom. Požegi je to odavno trebalo. Često šetamo našom uobičajenom relacijom do mosta i natrag i uvijek smo razgovarali o tome kako bi bilo dobro da se to jednom uredi – rekla nam je Anđa Noušak.

- Uspoređivali smo našu šetnicu s onom u Slavonskom Brodu i nekako priželjkivali da to bude i kod nas. Lijepo je napravljeno. Tu su klupe i rasvjeta i samo još treba podići kulturu i svijest građana da ne bacaju otpad i ne uništavaju – dodao je njezin suprug Vitomir.


-Prvi sam puta ovdje. Nisam dolazila dok se uređivalo i stvarno je jako lijepo. Inače redovito šetam uz Orljavu, ali bilo je jako nezgodno, usko i blatnjavo. Sad je prelijepo – oduševljena je požeškom šetnicom Marija Pagan. I njezina prijateljica Marija Došen požalila se kako je prije bilo blato.




- Živim u Babinom viru i često prolazim odavde. Nedavno sam išla biciklom, bio je novi i morala sam ga prati kad sam došla jer je bilo strašno blato. Sad je svaka čast, prelijepo. Baš kako treba Požegi – dodala je.



Uz Orljavu su danas šetali i bračni par Branko i Veronika Kracl.

- Lijepo je, ali moja je želja kao i mnogih drugih građana, da se šetnica produži sve do obilaznice, dakle i s one strane Orljavske ulice. Požega više nije mala, pogledajte koliko je danas ovdje ljudi i kolika je gužva. Mislim da je to stvarno potrebno – predložila je Veronika Kracl.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI