Pješački prijelaz na mostu; rasvjetni stupovi posred nogostupa

Izgradnja nogostupa u Vinkomiru
(FOTO: Lidija Galić)

03.10.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 6396

Pješački prijelaz u kutjevačkoj ulici Vinkomir planiran je na mostu. Prema riječima vijećnika Mire Petrovickog mjesto je nepregledno, na krivini s punom linijom na kolniku, što nije sigurno ni za pješake ni za ostale sudionike u prometu.

- Prije se preko mosta vozilo 30 kilometara na sat, sad kad je proširen vozi se čak i 70. To nikako nije sigurno – tvrdi Petrovicki koji i sam živi u toj ulici.




Dogradonačelnik Ivica Malnar pojašnjava da su projekt radili stručnjaci te da Grad nije mogao utjecati na takvu odluku.


- Pješački prijelaz po zakonu može biti samo s nogostupa na nogostup i jedino na tom dijelu kod mosta je to moguće napraviti. Malo je nelogično i morat će se vjerojatno staviti dodatni znakovi – pojasnio je.

No, nije samo pješački prijelaz neobičan u ovoj priči. Naime, 22 stupa za električnu energiju, koja su postavljena u toj ulici prilikom rekonstrukcije električne mreže, sada će morati biti izvađena. U protivnom, ostaju točno na pola nogostupa.



- HEP je bez suglasnosti ŽUC-a postavio te stupove i sad ih moraju izmjestiti. Troškove izmještanja platit će HEP, a mi sada moramo dobiti suglasnost građana da se stupovi postave na privatnim parcelama. Ako netko ne bude dao suglasnost bandera će ostati na pola nogostupa pa neka ljudi znaju da taj nije dao suglasnost – kaže Malnar.

Damir Kovačević, direktor HEP-a Požega kaže da su zaprimili dopis iz Kutjeva da se postojeći stupovi izmjeste i to će HEP napraviti o vlastitom trošku.

- Čekamo narudžbenicu, pregledat ćemo što trebamo napraviti i odradit ćemo to. Međutim, ako je u planu prebacivanje rasvjetnih stupova na drugu stranu kolnika to je već veći zahvat i daleko su veći troškovi. Pričekat ćemo da vidimo što konkretno traže od nas pa vidjeti što će biti sa spornim stupovima – rekao je Kovačević.



Izgradnja nogostupa u punom je jeku. Trenutačno se postavljaju rubnici, a za očekivati je da će problem s rasvjetnim stupovima biti riješen na vrijeme kako ih pješaci ne bi morali obilaziti.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI