Rukometaši LiPe sele u Međužupanijsku ligu

RK LiPa
(FOTO: Mario Barać)

26.08.2014. | Mario Barać
Pregleda: 3178

Rukometaši LiPe započeli su pripreme za predstojeću sezonu, a prema najavama iz kluba, nakon nekoliko godina provedenih u 3. rukometnoj ligi sjever, ove sezone će igrati u Međužupanijskoj ligi.

- Glavni razlog su financije kao i kod većine klubova. Računica je bila jednostavna i zaključili smo kako nam je 3. liga, u kojoj u sezoni pređemo oko četiri tisuće kilometara preskupa i da nemamo mogućnost to financirati još jednu sezonu. Slično je stanje i u nekim drugim klubovima u okruženju pa smo u fazi formiranja Međužupanijske lige u kojoj bi, prema najavama, igralo osam do deset klubova s područja Bjelovara, Daruvara, Virovitice, Čazme, Križevaca. Plan je sredstva koja bi potrošili na putovanja i natjecanje u 3. ligi, preusmjeriti na opremanje svih selekcija koje je, zbog pomanjkanja novaca, izostalo posljednjih sezona. Još ćemo se ozbiljnije posvetiti i više ulagati u školu rukometa koja odlično funkcionira - pojasnio je Dean Nagy, koordinator svih selekcija Rukokmetnog kluba LiPa.

Igračkih promjena u odnosu na prošlu sezonu nije bilo, ekipa trenira tri puta tjedno u Pakracu, a svoju afirmaciju u seniorskom pogonu ove sezone imat će i nekoliko kadeta koji su priključeni prvoj momčadi.


Međužupanijsku ligu će igrati i sve mlađe kategorije - kadeti rođeni 2000. godine te djevojčice i dječaci u ligama mini i super mini rukometa, rođeni 2004. godine i mlađi. Plan je da obje ekipe u obje kategorije nastupe sljedeće godine na Prvenstvu Hrvatske u mini i super mini rukometu koje će biti održano u Karlovcu. Minići su također krenuli s pripremama, a već ovog vikenda će imati i prve utakmice i to na turniru u Daruvaru.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI