Upisi u Radost: ¨Individualnim pristupom potičemo darovitost¨

Marija Kakuk, ravnateljica vrtića Radost
(FOTO: Lidija Galić)

21.08.2014. | Promo
Pregleda: 16624

Kad je prije točno 15 godina odlučila otvoriti vlastiti vrtić, tada prvi privatni u Požegi, Marija Kakuk, vlasnica Dječjeg vrtića Radost, znala je da je to ono što Požegi nedostaje.

- Bilo me je strah, ali kad nešto silno želite onda vam se dogodi....vrtić – rekla nam je.

Danas vrtić Radost ima kapacitet za 90 djece u četiri dobne skupine: jasličku, malu i srednju vrtićku te predškolsku.







Upisati se mogu djeca od jedne do sedam godina, a od samih početaka pristup radu značajno je drukčiji.

- Prvi smo počeli surađivati s lokalnom zajednicom. Uključili smo se u brojna događanja u gradu, organizirali koncerte i priredbe za naše sugrađane. Izašli smo iz same zgrade vrtića i pokazali našim sugrađanima da im djeca itekako mogu i znaju uljepšati život – prepričava ravnateljica Kakuk.





U Dječjem vrtiću Radost svake se godine provode projekti primjereni uzrastu djece. Neki od njih su Zdrava prehrana, Od slova do knjige, Čovjek jučer, danas i sutra i sl. Kroz individualni se pristup posebna pozornost posvećuje poticanju i razvoju područja za koju su djeca nadarena. U vrtiću djeca uče engleski jezik, a provodi se i vjerski odgoj.

Vrtić ima vlastitu kuhinju u kojoj se posebna pozornost posvećuje zdravoj prehrani te zdravstvenim navikama i potrebama djece. Svake godine ulaže se u opremanje vrtića, uređuje se interijer i vanjski prostor i nadopunjavaju didaktički materijali. Vrtić ima dvorište sa spravama za igru. Zahvaljujući dobroj suradnji s Gradom, mališani najradije odlaze na igru na 50-ak metara udaljenu Tekiju ili tijekom zimskih dana na tjelovježbu u Grabrik. Kako je sigurnost djece u vrtiću itekako važna objekt je pod video nadzorom s četiri kamere, a osigurano je i parkiralište za automobile kako se ne bi stvarale gužve kod dovoženja djece u vrtić.





Osam odgajatelja i ravnateljica ističu da su sretni što oduvijek imaju vrlo dobru suradnju s roditeljima koji se aktivno uključuju u brojne aktivnosti svoje djece.

Vrtić je otvoren svakodnevno od 6,15 do 16,30, no u svakom se trenutku usklađuju i potrebe interesi djece, roditelja i djelatnika vrtića.

Malo mirniju, ljetnu atmosferu uskoro će ponovno u Radosti zamijeniti smijeh i pjesma djece. Naime, u tijeku su upisi za novu pedagošku godinu djece svih uzrasta.





Upisi se obavljaju svakodnevno u vrtiću, na adresi Tekija 13 ili na 034/319-018 i 098/256 690. Cijena vrtića je 650 kuna. Unatrag deset godina grad participira s iznosom od 500 kuna jer je ekonomska cijena vrtića 1150 kuna. U Radost dolaze i djeca iz drugih općina. Oni koji ne pohađaju redoviti program imaju mogućnost doći dvaput tjedno, utorkom i četvrtkom, u dječju igraonicu za koju je cijena 200 kuna.

- Kroz druženje s djecom i uz pomoć vedrih i stručnih odgajatelja djeca u vrtiću usvajaju nove vještine, a njihov se razvoj potiče na svim područjima. Rad s djecom obuhvaća upoznavanje novih igara, glazbene i likovne radionice, LEGO program, tjelesne aktivnosti na otvorenom i u sportskoj dvorani Grabrik, rano učenje engleskog jezika, vjerski program te poticanje i razvoj darovitosti u djece – poručuju iz Dječjeg vrtića Radost.



S radom vrtića Radost možete se upoznati i na njihovoj Facebook stranici.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI