¨Ovo je naš način da odamo počast poginulim braniteljima¨

Članovi Udruge djece branitelja iz Domovinskog rata oslikavaju zid kod Poduzetničkog centra Pakrac
(FOTO: Igor Pleša)

19.08.2014. | Igor Pleša
Pregleda: 4702

U Pakracu ima mnogo zidova koji su prazni zapušteni i koji pomalo nagrđuju izgled grada, kako u centru, tako i široj okolici. Udruga djece branitelja Domovinskog rata odlučila je nekolicinu takvih zidova oslikati i na taj način uljepšati dio gradskih površina. Tako su, nakon što su prošle godine motivima vezanim za Domovinski rat oslikali "Petlju", odlučili urediti zid nedaleko pakračkog Poduzetničkog centra, odnosno neposredno nakon pružnog prijelaza.

- Danas je Dan branitelja Pakraca i Lipika i mi smo ga odlučili obilježiti oslikavanjem ovog zida. Na relativno velikoj površini planiramo oslikati panoramu prepoznatljivih pakračkih građevina poput bolnice i muzeja. Nismo profesionalci u ovom poslu, no trudimo se, a radom na prijašnjim grafitima stekli smo određeno iskustvo - ističe Tomislav Novinc, predsjednik Udruge.




Većina članova je nezaposlena ili još studira pa kažu kako je ovo jedan od načina na koji žele kvalitetno provesti slobodno vrijeme.


- Naš dugoročni cilj je oslikati većinu zapuštenih zidova u gradu, ne samo domoljubnim grafitima, već i grafitima urbane tematike. Obljetnice važnih događaja iz Domovinskog rata udruge uglavnom obilježavaju polaganjem vijenaca i mimohodima, no mi smo mlađi i na ovaj način želimo odati počast poginulim braniteljima - zaključuje Novinc.



U izradi grafita sudjeluje desetak članova udruge, a procjenjuju kako će ga završiti večeras ili sutra u jutarnjim satima.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI