Požeški sportski savez ostaje s 4 djelatnika; koje poslove obavljaju?

Sportska dvorana Grabrik
(FOTO: Aleksandar Grlić)

15.08.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 6771

Petero dosadašnjih djelatnika Požeškog sportskog saveza sporazumno je raskinulo ugovor i prešlo u gradsku ustanovu Sportski objekti koja je s radom započela od početka kolovoza. Riječ je o djelatnicima na održavanju sportskih objekata, a osim njih u ustanovi je zaposlen i privremeni ravnatelj Goran Ribičić.

- Vidjet ćemo kako će to funkcionirati i hoće li petero ljudi moći održavati sve sportske objekte u gradu. Što se tiče ostalih djelatnika Požeškog sportskog saveza, čije se plaće također financiraju iz gradskog proračuna, treba vidjeti koje poslove oni rade i u kojem opsegu te kolike su realne potrebe za tim, koliko je potrebno profesionalnih sportskih djelatnika na plaći Grada - odgovorio nam je gradonačelnik Vedran Neferović.

U savezu je ostalo 5 djelatnika, s time da Dane Milobara idućeg tjedna odlazi u mirovinu. Ostaje četvero radnika i to na radnim mjestima: glavni tajnik, stručni suradnik, knjigovođa i administrator. Na upit koje točno poslove oni obavljaju, glavni tajnik PSS-a Željko Mitrović odgovara kako je Savez donio odluku da se pripremi sistematizacija radnih mjesta, a dostavit će nam je po njenoj izradi i usvajanju.


- Poslovi koje sad obavlja ustanova Sportski objekti, a to je održavanje sportskih objekata, samo su neki od poslova koje je obavljao Požeški športski savez. Savez kao pravni sljednik Saveza za fizičku kulturu (SOFKA) postoji od 1. siječnja 1967. godine u ovakvom ili sličnom obliku. Prema Programu rada Požeškog športskog saveza, ukoliko ostane isti opseg poslova, posla ima dovoljno za sve - odgovara Mitrović koji pojašnjava da oni vode skrb za 73 udruge, lige, plaćanje sudaca, prijevoza i kotizacije.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI