Dovezao mamu u bolnicu, ali zbog poplave se ne može vratiti (foto)

Vlado Culić ne može prijeći most zbog poplave
(FOTO: Aleksandar Grlić)

06.08.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 13489

"Ne možeš ti do mosta ni doći", kaže nam Vlado Culić iz Bučja kod Pakraca dok pokušava vidjeti u kakvom je stanju most između Orljavca i Kamenske. Zbog poplava se ne može vratiti nazad iz Požege.



- Jutros oko 7 sati sam vozio mamu u bolnicu u Požegu. Voda nam je ulazila u automobil. Nekako smo ipak prešli. Sad se vraćam i vidim da je još veća poplava, ne usudim se. Oni koji imaju automobile koji nisu toliko spušteni, lako prijeđu. Bilo je i nekoliko kamiona i kombija. Jedan vozač iz Zagreba me je pitao može li se prijeći, rekao sam mu "S kamionom nema problema" pa je prešao - nastavlja Vlado Culić.







S obje strane mosta postavljene oznake i cesta je službeno zatvorena, postoje barem dva mjesta na kojima se Orljava ozbiljno izlila preko ceste u dužini nekoliko desetaka metara i ne preporučujemo prijelaz osobnim automobilom iako to mnogi rade na vlastitu odgovornost. Barem desetak automobila ju je ipak prešlo dok pričamo s Vladom.





- Nije problem cestovni kanal već priobalje. Pogledajte gdje voda pluta, najmanje ide po koritu. Ne možete 100 hektara površine svesti u mali kanalić - kažu nam Brođani koje smo također ovdje zatekli, a potom daju riječi podrške Vladi: - Ma možete vi proći, samo polako i držite se desne strane.





Njemu to baš i nije utjeha pa se još premišlja, ali ipak odlučuje prijeći iako će dobro "oprati" noge i unutrašnjost automobila. Nakon malo vožnje unazad, srećemo i vatrogasce DVD-a Brestovac koji su se uputili na intervenciju u Mijače.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI