¨Bili smo u oblacima i ništa nismo vidjeli, ali ipak smo uspjeli¨

Velički planinari u usponu na austrijske vrhove
(FOTO: Iz priv. kolekcije)

06.08.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 5502

Ekspedicija koju čine članovi Planinarskog društva Mališćak iz Velike krenula je osvajati vrhove austrijskih Alpi. Tomislav Jurić, Mario Perić, Anton Lukačević, Zoran Svirčić, Leonardo Perinović, Maja Jedinak, Dalibor Terzić, Ivan Augustinović i Josip Augustinović popeli su se na vrhove Grauleitenspitze (2.891 m), Kleine Ankogel (3.096 m) i Ankogel (3.250 m).



- Sve skupa trajalo je tri dana. Prvog dana smo stigli u mjestašce Mallnitz i odmah smo krenuli s usponom na Grauleitenspitze. Ondje smo prenoćili, a sljedećeg dana smo se penjali na Kleince Ankogel i Ankogel. Trećeg dana smo se spuštali i krenuli nazad put Hrvatske - krenuo nam je prepričavati Josip Augustinović koji je ujedno član požeške stanice GSS-a.





- Najavljeno je dosta loše vrijeme, ali ipak smo se upitili prema Austriji. Prvog dana je bilo OK, ali oblaci su nam skrivali okolne planine i vrhove, uz to svi smo se popeli Grauleitenspitze s nešto malo se vidjelo u par navrata. Drugi dan i uspon na Kleine Ankogel i Ankogel prošao je u redu uz manje poteškoće i odustajanje tri člana pri usponu, ali ostalih 6 se popelo. Iako je vrijeme bilo bez padalina, bilo je vrlo hladno, vjetrovito, maglovito. Praktički smo cijelo vrijeme bili u oblacima i nismo ništa vidjeli. Isto je bilo i kad smo se popeli na vrh, ali bitno je da smo se sretno popeli i poslije toga spustili do planinarskog doma u kojemu smo prenoćili. Ujutro se uputili u dolinu i natrag svojim domovima - prepričao nam je Josip.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI