Aktivni i preko praznika: Izrađuju hobotnice od papira (foto)

Radionica za djecu u Gradskoj knjižnici i čitaonici
(FOTO: Aleksandar Grlić)

30.07.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 12175

"Imam pet i pol godina. Bila sam na skoro svim radionicama, a najviše mi se sviđa ovo što radim sada jer volim bojati. Moja hobotnica će imati posebno lijepe oči. Volim dolaziti jer sam se upoznala sa svima i stekla puno prijatelja. Pokušat ću to raditi i kod kuće sa svojim roditeljima", ispričala nam je Lana koja je s ostalim vrijednim dječjim rukama izrađivala hobotnice od recikliranih tuljaca.






Ovo je samo jedna u nizu radionica koje organizira Gradska knjižnica i čitaonica Požega na svom dječjem odjelu. Doznajemo da je interes za radionice velik jer nema ničeg zabavnijeg od prljanja bojom, ljepilom i ostalim kreativnim materijalima s vršnjacima.






- Dosad sam bio na izradi figurica i radionici s kamenjem. Volim dolaziti u knjižnicu, najzanimljivije su mi bile figurice. Kod kuće ne radim takve stvari, zanimljivije mi ih je raditi ovdje u društvu s prijateljima - kaže Matej (8).





- Treba nam pola sata dok se to malo posuši i dok napravimo oči. Hobotnice pravimo od starih tuljaca iz toaletnog papira. Mi uvijek sve recikliramo. Ideje nam nisu problem imamo jako puno knjiga s kreativnim izradama. Vidimo ideju, malo je razradimo i dodamo nešto svoje i to je to. Hobotnice su jednostavne za praviti. Kad ih završimo, onda ćemo ih aranžirati. Svaki tjedan smo imali neku radionicu. Od izrade papirnatih kućica, figurica tehnikom papir machea, bojali smo kamenčiće. Sljedeća je 8. kolovoza kada ćemo izrađivati lepeze od rižinog papira. Odaziv djece je odličan. Za figurice ih je bilo preko 20 i nisu svi stali, morali smo donijeti još jedan stolić - ispričali su nam knjižničari Martina Hamzić i Emir Džaferović.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI