Obnavlja se hidroelektrana na Zvečevu; u planu i odmaralište

08.07.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 15436

"Jučer smo službeno donijeli odluku da ćemo obnoviti i ponovno staviti u funkciju malu hidroelektranu na Zvečevu gdje je nekadašnje Končarevo odmaralište. Investicija je teška oko milijun kuna jer već postoji dobar dio infrastrukture", najavio je danas u Požegi predsjednik Uprave „Končara“ Darinko Bago. Sa svojim je suradnicima posjetio danas Požeško-slavonsku županiju i Pleternicu gdje je uručio donaciju stradalima od poplava.



Dodao je da su u tijeku pregovori između Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, Županije i Končara da se u funkciju stavi i samo, nekad vrlo popularno odmaralište u Novom Zvečevu.


- Pregovori traju oko godinu dana i cilj je ponovno ga staviti u turističku funkciju i zaposliti nove ljude. U Končaru su iskazali namjeru da se taj prostor dodjeli Požeško-slavonskoj županiji, odnosno Općini Brestovac na upravljanje. Bio sam na razgovorima u DUDI-ju koji će pronaći model kako da se to riješi – dodao je župan Alojz Tomašević.




Smatra da će na taj način turistička ponuda u našoj županiji biti u funkciji 365 dana u godini uz postojeće kapacitete kao što su skijaška staza na Omanovcu, staza na Nevoljašu, itd.

Budući da uređenje odmarališta iziskuje značajna sredstva projekt planiraju kandidirati prema EU fondovima.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI