Uz brojne sadržaje za sve uzraste upis za samo 50 kuna

Najavljeno "Ljeto u knjižnici"
(FOTO: Lidija Galić)

26.06.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 3938

- Nizom aktivnosti u sklopu programa "Ljeto u knjižnici", koji traje od 1. srpnja do 1. rujna, svojim sugrađanima želimo ponuditi aktivan odmor uz knjigu, filmski program, radionice i različita druženja. Počinjemo 5. srpnja Knjižnicom bez zidova u pješačkoj zoni. Gradska će knjižnica svoju djelatnost preseliti ispred zgrade suda gdje ćemo instalirati pravu malu knjižnicu s njezinim osnovnim funkcijama. Građani će od 9,00 do 13,00 sati moći posuditi i vratiti knjige, prelistati tisak, ali se i u pisati za smo 50 kuna - najavila je Aleksandra Pavlović, ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Požega.
Tu su i dva nova programa za mlade, foto i debatni klub.

- Ljetna fotoradionica bit će održana u Puli od 6. do 17. srpnja i na njoj će, uz mlade iz drugih krajeva Hrvatske, sudjelovati i troje srednjoškolaca iz Požege. u Gradskoj se knjižnici planira oformiti gradski debatni klub koji bi podrazumijevao stalne aktivnosti koje razvijaju kritičko mišljenje i govorničke sposobnosti. Na debatnom će se klubu razgovarati o općim društvenim temama, a mladima poručujem da će kroz ove aktivnosti naučiti argumentirati stav te se uz to družiti s vršnjacima i dobro zabaviti - dodala je ravnateljica.

Ujedno je najavila i radionicu u suradnji s Povijesnim društvom Požega, 15. srpnja od 18,30 sati. Polaznici će prošetati od Gradske knjižnice do Sokolovca gdje su planirane aktivnosti.


- Na Dječjem će odjelu svakog tjedna biti aktivnosti za najmlađe. Tu su kreativne radionice poput izrade figurica tehnikom papier mache, kamenih slika, hobotnica, lepeza, smiješnih lica, bajkovitog svijeta i akvarija. Termini  radionica bit će objavljene na Facebook i web stranici knjižnice. Četvrtkom su od 17,00 sati na programu pričaonice - najavila je voditeljica Dječjeg odjela Martina Hamzić.


- Na Odjelu za odrasle aktivnosti su ležerne kao i literatura koja se najčešće traži u ovim mjesecima. Prva od njih je "Kava i knjiga u knjižnici". Uz kavu ćemo razgovarati o knjigama te ćemo vam preporučiti naslove za ugodne ljetne trenutke - najavila je Mirjana Franculić. Isto tako građanima će biti omogućeno posuđivanje vrijednih knjiga iz Studijskog odjela, što inače nije uobičajeno.

- Posudite na sedam dana prekrasne knjige koje se zbog svoje vrijednosti inače ne posuđuju - poručila je. Građane je pozvala da u sklopu akcije "Pišite nam" na adresu knjižnice šalju razglednice iz mjesta koje će posjetiti ovog ljeta. Izložba razglednica bit će organizirana na jesen.

Svi odlikaši osnovnih i srednjih škola u sklopu "Ljeta u knjižnici" moći će postati članovi knjižnice za 50 kuna uz predočenje pohvalnice ili svjedodžbe.
Glazbeni će odjel biti u znaku filmova. Sezonu će otvoriti hrvatski film "Sonja i bik", a tu su još i filmovi Breza, Gospodari prstenova, Harry Potter, Sumrak saga, Kronike iz NJarnije. U kolovozu će biti prikazani filmovi znanstvene fantastike, horori te klasici poput Casablance, Dame s kamelijama i Neki to vole vruće. Posljednji je tjedan u znaku oskarovaca pa će Požežani imati priliku pogledati 12 godina ropstva, Vuk s Wall streeta i Gravitaciju.

Utorkom i četvrtkom u sklopu akcije "Skupi ekipu i izaberi film" korisnici će sami moći pogledati film po vlastitom izboru.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI